3. august 2020
Frank Onyeka var alt andet end tilfreds med at få sin anden advarsel i overtiden af kampen mod FC Nordsjælland i søndags.
Frank Onyeka var alt andet end tilfreds med at få sin anden advarsel i overtiden af kampen mod FC Nordsjælland i søndags.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disciplinærinstans fastholder karantæne til FCM-profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disciplinærinstans fastholder karantæne til FCM-profil

Frank Onyeka kommer ikke med i FC Midtjyllands kamp mod FC København, hvor midtjyderne kan sikre sig guld.

Sport - 08. juli 2020 kl. 10:21
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Midtjylland-spilleren Frank Onyekas karantæne til guldkampen mod FC København står ved magt.

Fodboldens Disciplinærinstans har behandlet midtjydernes anke over Onyekas udvisning mod FC Nordsjælland i søndags, og man har ikke fundet anledning til at omstøde kendelsen.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside.

Onyeka fik to gule kort i søndagens udekamp i Farum. Det sidste faldt i overtiden efter duel med nordsjællændernes Mads Døhr Thychosen.

Udvisningen betød ikke blot, at han måtte forlade banen i utide, men også at han stod til karantæne i torsdagens møde med FC København, hvor FCM kan sikre sig det danske mesterskab.

Midtjyderne mente imidlertid ikke, at den anden advarsel var retfærdig og oplyste straks efter kampen, at man ville anke kendelsen.

Dermed røg sagen videre til Fodboldens Disciplinærinstans, som gav kampens dommer, Aydin Uslu, mulighed for at revurdere situation ud fra videooptagelser.

"Aydin Uslu har, efter at have gennemgået situationen igen, besluttet af fastholde sin vurdering fra kampen om et gult kort til begge spillere i situationen. Fodboldens Disciplinærinstans har efterfølgende vurderet sagen og har ikke fundet grund til at omstøde dommerens kendelse", lyder det.

FC Midtjylland skal blot bruge et point mod FC København for at sikre sig klubbens tredje mesterskab i de seneste seks sæsoner.

Mens Onyeka ikke kan være med, så kan FCM glæde sig over igen at have Evander med i truppen. Den brasilianske midtbanespiller har siddet ude i de seneste kampe med en skade.

Også den belgiske back Dion Cools er med i FCM-truppen igen efter en skade.

Radikale og SF vil hæve undervisningspligten fra 10 til 12 år. Er det en god idé?