24. oktober 2021
Dommer Jonas Hansen tjekker VAR-skærmen i en kamp mellem FC Nordsjælland og Randers FC. (Arkivfoto)
Dommer Jonas Hansen tjekker VAR-skærmen i en kamp mellem FC Nordsjælland og Randers FC. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske dommere nedbringer tidsforbruget på VAR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske dommere nedbringer tidsforbruget på VAR

I de første otte runder af Superligaen er der brugt mindre tid på VAR, end det var tilfældet i sidste sæson.

Sport - 23. september 2021 kl. 10:49
Af Ritzau

Dommerne i Superligaen bruger mindre og mindre tid på VAR-indgreb.

Det skriver Jyllands-Posten.

I efteråret sidste år blev der brugt i gennemsnit 95 sekunder på VAR-indgreb per kamp. Det tal er i denne sæsons første otte runder barberet ned til 22 sekunder. Det skyldes blandt andet, at antallet af VAR-indgreb er faldet.

Derudover har videodommerne undgået at misse en eneste kendelse, lyder det fra Michael Johansen, dommerchef i Dansk Boldspil-Union (DBU) Michael Johansen.

- Det er gået markant bedre, end vi havde forventet. Vi har få indgreb, og de varer kort tid. Det betyder, at man ser lidt til VAR, siger Michael Johansen til Jyllands-Posten.

- Hvis man overser betydelige fejl, er det selvfølgelig ikke godt, men det gør vi ikke længere.

- Tallene er ekstraordinært flotte, og det har jeg rost VAR-dommerne for. De har fortjent stor kredit, for det er ikke kommet af sig selv, siger han.

En begrænsning af tidsforbruget var et fokus hos dommerne allerede i sidste sæson, som var den første med VAR i Superligaen, og det blev da også bedre i løbet af sæsonen.

Hvor tidsforbruget per indgreb i efteråret altså lød på 95 sekunder, var tallet bragt ned til i gennemsnit 84 sekunder, da sæsonen var slut.

I Spillerforeningens podcast "Dommeren forklarer" fortalte Michael Johansen i løbet af sommeren, at tallet skulle endnu længere ned.

- Hvis vi kigger på, hvor vi skal ligge på den samlede tid, hvor vi står og venter på VAR, så skal vi ned på omkring 40 sekunder i snit per kamp, sagde Johansen i podcasten.

Det er dermed lykkedes at overgå målsætningen i de første otte runder, og Michael Johansen slår fast, at man arbejder videre på at mindske antallet af indgreb.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?