27. september 2021
Anne-Marie Rindom græmmer sig efter diskvalifikationen i tiende sejlads, hvor hendes forspring til andenpladsen skrumpede fra 26 til 7 point.
Anne-Marie Rindom græmmer sig efter diskvalifikationen i tiende sejlads, hvor hendes forspring til andenpladsen skrumpede fra 26 til 7 point.
Foto: Olivier Morin/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk sejlsport øjner metal trods mareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dansk sejlsport øjner metal trods mareridt

Anne-Marie Rindom oplevede et mareridt i Laser Radial, da hendes forspring skrumpede markant før medaljesejlads. Også 49'er-båd har metal inden for rækkevidde.

Sport - 30. juli 2021 kl. 14:30
Af Ritzau

Fredag morgen i Tokyo måtte sportschefen for Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, forklare den samlede danske presse, hvilke scenarier der kunne forhindre dansk guld i Laser Radial.

Så favorabel en situation befandt Anne-Marie Rindom sig i, at hun selv med en jævn præstation kunne sikre guldet inden søndagens medaljesejlads, hvis man tager forbehold for udeblivelse eller diskvalifikation.

Godt en time efter pressens snak med sportschefen sad Rindom grædende i sin båd. Efter at have fået to advarsler blev sejleren i tvivl om, hvorvidt hun måtte sejle med i tiende sejlads' omstart.

En hurtig beslutning skulle træffes, og hun valgte den forkerte af frygt for at blive straffet yderligere pointmæssigt.

Resultatet er, at Rindoms så suveræne føring på 26 point efter niende sejlads er reduceret til syv inden søndagens medaljesejlads.

- Det føles som om, at jeg slet ikke kan være i min egen krop. Ja, det er svært ikke græde alt for meget. Jeg ved ikke, hvad jeg lavede derude i dag. Det gik helt galt, opridser Rindom om sejladserne.

Hun går ind til medaljesejladsen syv point foran nummer to, hollænderen Marit Bouwmeester, der vandt OL-guld i 2016 og er firedobbelt verdensmester.

- Der er alt at kæmpe for, men det er svært at rumme alle de følelser lige nu - og at have smidt så stort et forspring væk.

Meget skal gå galt, hvis ikke den 30-årige dansker skal få mindst sølv, men det vil også være en skuffelse med den tidligere føring in mente.

Rindom har før vist tegn på udfordringer i afgørende sejladser. Ved OL i Rio i 2016 lå Rindom også i guldposition, og da måtte hun nøjes med bronze. Det rumsterer stadig i baghovedet på Rindom, fornemmer sportschef Thomas Jacobsen.

- Det er dukket op igen. Det forsvinder ikke. Når man ved, at man er dårlig til noget, må man gøre det, indtil man kan det, siger Jacobsen.

Nu venter et stort mentalt stykke arbejde, så guldet alligevel kan ende i den danske båd.

- Mentalt er hun en af de stærkeste, jeg har mødt, så på trods af i dag, tror jeg, at hun rejser sig. Nu skal hun lige have lov til at være ked af det, og så skal hun finde sig selv.

- Nogle gange kommer fejl som en kædereaktion, andre gange er de enkeltstående, så de næste 24 timer handler om at give Anne-Marie ressourcer, så hun kan bygge sig selv op, siger Thomas Jacobsen.

Også 49'er-båden med Jonas Warrer og Jakob Precht står med realistiske muligheder for en medalje, selv om de fine placeringer som nummer 6 og 4 fredag blev fulgt op af en 15.-plads, der sendte dem ned som samlet firer.

Optimismen er alligevel stor inden de tre sidste indledende sejladser lørdag morgen.

- Vi kan selv gå ud og bestemme, ikke bare om vi skal have medalje, men også hvilken farve den skal have. Det er jo fedt at stå i den situation.

- Vi er oppe imod dygtige sejlere, og nu fører de regerende olympiske mestre (New Zealand, red.), så vi skal virkelig være skarpe og ramme dagen, men vi har slået dem alle, så det kan vi gøre igen, lyder det fra Warrer.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger samlet nier i 49'er FX.

Stemmer du til kommunalvalget i år?