17. september 2019
Ken Ilsø har brugt det seneste år på at spille fodbold i Australien. Nu er han suspenderet efter at have testet positiv for kokain.
Ken Ilsø har brugt det seneste år på at spille fodbold i Australien. Nu er han suspenderet efter at have testet positiv for kokain.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk angriber testet positiv for kokain i Australien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk angriber testet positiv for kokain i Australien

Ken Ilsø, der spiller for fodboldholdet Adelaide United, undersøges af de australske antidopingmyndigheder.

Sport - 22. marts 2019 kl. 06:41
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Adelaide Uniteds danske angriber Ken Ilsø er fredag blevet suspenderet efter at være blevet testet positiv for kokain.

Det oplyser Australiens Fodboldforbund (FFA).

32-årige Ilsø afleverede en positiv prøve indeholdende stoffet benzoylecgonine i januar, men er først blevet suspenderet nu.

Kokain er på Det Internationale Antidopingagenturs (Wada) liste over forbudte stoffer, og sagen bliver derfor efterforsket af de australske antidopingmyndigheder.

- Mens efterforskningen pågår, er Ken Ilsø Larsen udelukket fra at deltage i A-League og alle andre sportsgrene under Wada, oplyser FFA.

Ken Ilsø oplyser, at han "arbejder tæt sammen med PFA (spillernes fagforening red.) og "afventer resultaterne fra B-prøven".

- Jeg kan ikke udtale mig yderligere, før resultaterne er kommet, siger han og beder fansene om at støtte holdet.

- Til alle vores fans, vær søde at holde fokus på holdet. Det er et kritisk tidspunkt i sæsonen, og holdet har brug for jer.

Ilsøs fremtid i klubben står hen i det uvisse, men Adelaide United understreger, at en sådan sag tages alvorligt.

- Adelaide United anerkender sagens betydning og understreger over for vores medlemmer, fans og aktionærer, at vi tager sagen meget seriøst, lyder det fra klubben.

Ken Ilsø påbegyndte en større fodboldrejse i 2010, da han skiftede fra FC Midtjylland til Fortuna Düsseldorf. Derefter rykkede han til Bochum, før han flyttede østpå og prøvede kræfter med klubber i Kina, Singapore og Malaysia.

I juni sidste år skiftede han til Adelaide United.

- Jeg har altid gerne villet spille i Australien på et tidspunkt. I de seneste fire år i Asien har jeg fået en masse australske kammerater. Jeg har forsøgt at se, om det var muligt de seneste to år, lød det dengang fra Ilsø.