1. juni 2020
Niels Nygaard sætter stor pris på hjælpepakke til breddeidrætten.
Niels Nygaard sætter stor pris på hjælpepakke til breddeidrætten.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DIF-formand om støtte på 50 millioner: Vi er super glade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DIF-formand om støtte på 50 millioner: Vi er super glade

Folketinget nåede tirsdag blandt andet frem til at støtte dansk breddeidræt med 50 millioner kroner.

Sport - 07. april 2020 kl. 21:42
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da et flertal i Folketinget tirsdag nåede frem til en hjælpepakke til kulturinstitutioner, omfattede det også økonomisk hjælp til danske idrætsforeninger og breddeidrætten i coronakrisen.

Helt konkret har Kulturministeriet tirsdag offentliggjort, at regeringen og aftalepartierne yder et ekstraordinært tilskud til lokale idræts- og spejderforeninger på 50 millioner kroner.

Det sætter man stor pris på hos Danmarks Idrætsforbund (DIF), der tidligere tirsdag italesatte behovet for hjælp, fordi idrætsforeninger er ramt af, at de ikke kan tjene penge ved at hjælpe ved store arrangementer.

- I første fase kom idrætten med i lønkompensationsordningen og muligheden for at få kompensation ved større arrangementer. Men krisen kradser langt bredere i dansk idræt og også vores breddeklubber er hårdt ramte.

- Derfor er vi super glade for, at politikerne har lyttet til os og nu udvider hjælpen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en meget stor tak til kulturministerens og folketingets partier, siger DIF-formand Niels Nygaard.

Mandag gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) det klart, at sommerens festivaler må aflyses, da det er for tidligt at samles i store folkemængder, og det ramte samtidig det danske foreningsliv.

- Mange af idrættens ildsjæle arbejder frivilligt på sommerens festivaler, kræmmermarkeder og stævner for at tjene penge til deres klub. Den mulighed er nu forsvundet, siger Niels Nygaard og fortsætter:

- Og sammen med for eksempel manglende indtægter fra salg i pølseboden til klubkampe, risikoen for udmeldelser og udsigten til vigende sponsorindtægter fra de lokale virksomheder er de lokale idrætsforeninger hårdt pressede.

- Derfor er hjælpen en af de rigtig dejlige nyheder til gavn for vores vigtige idrætsfællesskaber.

arrow Læs også: Per Frost: Hjælpepakke til foreninger falder på et tørt sted
arrow DIF efterlyser hjælpepakke til pressede idrætsforeninger
07. april 2020 kl. 19:29 Opdateret: kl. 19:30
arrow Vestsjællands største marked aflyst: Rammer foreningsliv hårdt
07. april 2020 kl. 11:22 Opdateret: kl. 10:55
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?