24. oktober 2020
Primoz Roglic (til venstre) fører Tour de France før de sidste tre etaper (Arkivfoto).
Primoz Roglic (til venstre) fører Tour de France før de sidste tre etaper (Arkivfoto).
Foto: Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykeltjek fik sportsdirektør i det røde felt og ekskluderet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykeltjek fik sportsdirektør i det røde felt og ekskluderet

Merijn Zeeman blev torsdag smidt ud af Tour de France, efter at Primoz Roglics cykel angiveligt blev skadet.

Sport - 18. september 2020 kl. 08:58
Af Ritzau

Tour de France har været én stor succeshistorie for cykelholdet Jumbo-Visma, som det meste af vejen mod Paris har vist overlegen kørsel og er i besiddelse af den gule førertrøje, som sidder på Primoz Roglic.

Men torsdag kom der lidt malurt i bægeret, da holdets sportsdirektør Merijn Zeeman blev smidt ud af det franske etapeløb.

Årsagen var ifølge løbsjuryen, at han overfusede og fornærmede en ansat hos Den Internationale Cykelunion (UCI) efter 17. etape.

Jumbo-Visma skriver på sin hjemmeside, at Zeeman var til stede, da Roglics cykel blev undersøgt efter etapen, og ifølge holdet tog cyklen skade af episoden.

- Jeg blev vred, da kommissæren afmonterede kranksættet fra Primoz' cykel. Vi går ind for en retfærdig sport, hvilket inkluderer sådanne undersøgelser, men det skal ske på en hensigtsmæssig måde.

- Alligevel skulle jeg have bevaret fatningen og henvendt mig til UCI-kommissæren på en mere respektfuld måde, siger han til holdets hjemmeside.

Ifølge holdet må Zeeman blive sammen med Jumbo-Visma i den resterende del af årets Tour de France, men han må ikke arbejde i løbsområderne.

Der resterer tre etaper af Tour de France. Fredag kører rytterne 19. etape, som består af 166,5 kilometer fra Bourg-en-Bresse til Champagnole.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?