22. juni 2021
21-årige Remco Evenepoel har allerede sikret sig en kontrakt frem til 2026 med Quick-Step. (Arkivfoto.)
21-årige Remco Evenepoel har allerede sikret sig en kontrakt frem til 2026 med Quick-Step. (Arkivfoto.)
Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelfænomen gør comeback på største scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Cykelfænomen gør comeback på største scene

Med dansk hjælp vender 21-årige Remco Evenepoel tilbage til cykelsporten, når Giro d'Italia starter lørdag. Trods store forventninger jagter han et andet mål.

Sport - 06. maj 2021 kl. 20:00
Af Ritzau

For godt ni måneder siden var der tvivl omkring, om han nogensinde skulle køre på en cykel igen.

20 år gammel, på vej med et topresultat i Lombardiet Rundt og senere en kaptajnrolle i Giro d'Italia efter at have vundet alle løb, som han havde kørt i 2020.

Remco Evenepoel, et af de største talenter i cykelsporten, var millimeter fra at slutte sin karriere i en kørestol, før karrieren var startet for alvor, da han styrtede ud over en bro i Lombardiet.

Nu er den 21-årige belgier tilbage.

Lørdag er han på startstegen igen for Quick-Step, når Giro d'Italia begynder. Hans første cykelløb i ni måneder.

- Det er mit første løb efter det store styrt, så jeg ved ikke, hvordan kroppen vil reagere. Men jeg føler intet pres, siger Remco Evenepoel på et virtuelt pressemøde forud for Giro-starten.

Han er ikke meget for at sætte et konkret mål for løbet. Det handler om "bare at nyde det".

- Du er tæt på en depression, hvis man kan sige det på den måde, når du ikke har kørt løb så længe.

Modsat har bookmakerne store forventninger til den unge belgier, selv om det er hans første grand tour - og endda uden at have kørt et eneste forberedelsesløb. De har ham blandt de tre største favoritter til den samlede sejr.

Men Evenepoel ser mere Giroen som opvarmning til OL.

- Hovedmålet for sæsonen er de olympiske lege til sommer, siger han.

Hans comeback til sporten bliver med dansk hjælp.

Mikkel Frølich Honoré er en del af Quick-Steps Giro-hold, hvor han skal dedikere sig fuldt til Evenepoel og holdets anden kaptajn Joao Almeida, og det ser den 24-årige dansker frem til.

- Det er tydeligt at mærke, at der er en forskel, når han er der. Han har fået et navn inden for cykelverdenen, og han er et kæmpetalent. Derfor er det sindssygt fedt for mig at være med, fordi jeg virkelig tror, at vi kan gøre det godt, siger Honoré.

Han kalder Evenepoel for "et ekstra kort at have".

- Der er ikke grund til at lægge yderligere pres på, når det er hans første grand tour og første løb siden hans slemme styrt. Men han kommer ikke til at tabe tid med vilje.

- Jeg tror, at hans form nok skal være god. Han er jo et fænomen. Det, der bliver svært, er det med at komme tilbage i feltet efter så lang tids fravær. Det skal man lige vænne sig til igen, siger Honoré.

Den anden vej er der også kun rosende ord om Honoré fra Remco Evenepoel.

- Han har forberedt sig fantastisk. Han er en rytter, der vil være meget vigtig på de drilske, tekniske etaper, for han kan sidde en hel dag i front af feltet og guide os, siger Evenepoel.

Også Giroens anden dansker, Christopher Juul-Jensen, har bidt mærke i, at Remco Evenepoel er på startlisten og peger på ham som en af favoritterne.

- Man kan ikke udelukke det belgiske vidunder Evenepoel, selv om det er længe siden, at han har kørt cykelløb. Han er jo et af de her stjerneskud, der stort set ikke har tabt et cykelløb endnu.

Juul-Jensen skal være hjælper for Simon Yates på Team BikeExchange. Yates er også en af bookmakernes topfavoritter.

Giro d'Italia åbnes med en kort enkeltstart i Torino.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?