4. juni 2020
Christian Lønstrup på sidelinjen for sin tidligere klub FC Helsingør. Siden trænerens bratte stop i FC Roskilde har det været uklart, om træneren selv forlod sin stilling eller blev tvunget ud af ledelsen. De to parter mødes i Retten i Roskilde tirsdag klokken 9.30. (Arkivfoto)
Christian Lønstrup på sidelinjen for sin tidligere klub FC Helsingør. Siden trænerens bratte stop i FC Roskilde har det været uklart, om træneren selv forlod sin stilling eller blev tvunget ud af ledelsen. De to parter mødes i Retten i Roskilde tirsdag klokken 9.30. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Christian Lønstrup og FC Roskilde afgør tvist i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Lønstrup og FC Roskilde afgør tvist i retten

Efter uklarhed om Lønstrups fratræden i FC Roskilde mødes de to parter nu i Retten i Roskilde.

Sport - 19. maj 2020 kl. 06:15
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodboldtræneren Christian Lønstrup går tirsdag klokken 9.30 i retten i en civilsag mod sin tidligere arbejdsgiver FC Roskilde.

Ingen af parterne har villet udtale sig om, hvad uenigheden bunder i, men Retten i Roskilde oplyser, at det drejer sig om ansættelsesforhold.

arrow Læs også: Christian Lønstrup kræver 348.000 kroner af FC Roskilde

Da de to parter sidste år gik hver til sit, var der uklarhed om, hvorvidt træneren selv sagde op, eller om klubledelsen fyrede ham.

Christian Lønstrup forlod i foråret 2019 FC Roskilde, efter at han angiveligt havde anklaget en række af sine spillere for at være involveret i matchfixing.

Klubben fortalte den 29. maj bold.dk, at cheftræneren havde sagt sit arbejde op.

- Jeg kan bekræfte, at Christian Lønstrup er stoppet. Han har sendt sin opsigelse og selv sagt op, sagde ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson.

Men det afviste træneren samme dag.

- Det har i dagens presse fremstået, som om jeg har opsagt mit job i FC Roskilde.

- Det er ikke korrekt. Det juridiske har jeg dog overladt til min advokat, og håber fortsat på en mindelig løsning med FC Roskilde herom, sagde Lønstrup dengang om sagen.

Efter en kamp mod Lyngby BK, som Roskilde FC tabte 1-2 efter to meget sene mål, anklagede Christian Lønstrup egne spillere for at være involveret i matchfixing.

Træneren fortalte spillerne, at han havde fået et tip om mærkværdig betting-aktivitet på flere af FC Roskildes kampe.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) satte en undersøgelse i gang og meldte den 5. juni 2019 sagen til politiet.

Politiet meddelte den 5. marts 2020, at de efter adskillige afhøringer af spillere og andet personale ved FC Roskilde havde besluttet sig for at droppe sagen.

Christian Lønstrup fastholder, at han er sikker på, der er foregået noget ulovligt.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der er foregået matchfixing, siger han.

- Jeg er ikke politimand, men for mig er der en masse indikationer, der viser, at der har været matchfixing i klubben, sagde Christian Lønstrup til TV2 Sport, samme dag som politiet meddelte, at sagen var droppet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?