1. december 2020
Brøndbys fans kan se frem til, at klubben renoverer tribunen, der hedder Sydsiden. Brøndby var i 2019 nødt til at mindske kapaciteten på Sydsiden, fordi sikkerheden ikke er i orden. Men det bliver snart ændret, loven klubben efter en kapitaludvidelse.
Brøndbys fans kan se frem til, at klubben renoverer tribunen, der hedder Sydsiden. Brøndby var i 2019 nødt til at mindske kapaciteten på Sydsiden, fordi sikkerheden ikke er i orden. Men det bliver snart ændret, loven klubben efter en kapitaludvidelse.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby henter 129 millioner i kapitaludvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby henter 129 millioner i kapitaludvidelse

Brøndby bruger 93 millioner af kapitaludvidelsen på at afvikle gæld. Derefter er der 36 millioner tilbage.

Opdateret 13. februar 2020 kl. 12:18
Sport - 13. februar 2020 kl. 12:16
Af Ritzau

Superligaklubben Brøndby har fået tilført 129 millioner kroner i en kapitaludvidelse. Det oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Størstedelen af kapitaludvidelsen er gæld, der er blevet konverteret til aktier.

Var prospektet blevet fuldtegnet, havde Brøndby fået tilført 156,1 millioner kroner.

Da prospektet blev offentliggjort i januar, kunne klubben berette, at hovedaktionær Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen havde givet tilsagn om, at de ville konvertere deres tilgodehavender på 93,2 millioner kroner til nye aktier.

Jan Bech Andersens andel af aktiekapitalen og stemmerettighederne i selskabet forventes efter udbuddets gennemførelse at udgøre cirka 56 procent, oplyser Brøndby torsdag.

I alt var der på forhånd givet tilsagn om et provenu på minimum 102,8 millioner kroner.

Resultatet blev 26,3 millioner kroner mere.

Hvis man skærer gældsafviklingen fra, så er der 35,9 millioner kroner tilbage.

Brøndby fortæller følgende om, hvad pengene skal bruges på:

- Brøndby kan nedbringe sin rentebærende gæld, styrke likviditetsberedskabet til understøttelse af den fremtidige drift samt påbegynde renoveringen af Sydsiden og den del af nordtribunen, som huser udeholdets fans, med henblik på at genetablere den fulde tilskuerkapacitet til glæde for fans og sponsorer.

Brøndby var i 2019 nødt til at mindske kapaciteten på tribunen, der hedder Sydsiden, fordi sikkerheden ikke er i orden.

Det skulle komme på plads nu, lover Brøndby-direktør Ole Palmå, som generelt er tilfreds med resultatet af emissionen.

- Bruttoprovenuet muliggør, at vi som klub kan forfølge de ambitioner, vi har om et Brøndby i økonomisk balance og indfri vores sportslige målsætninger

- Størrelsen på bruttoprovenuet ligger i det spænd, som gør, at vi nu kan arbejde videre med planen, vi beskrev i prospektet.

- Det glæder os meget, at vi nu kan påbegynde investeringen i renoveringen af Sydsiden, siger Ole Palmå til klubbens hjemmeside.

Brøndbys forventede underskud for regnskabsåret 2019 er et underskud på mellem 75-79 millioner kroner. I 2020 regner Brøndby med et underskud på 20-30 millioner kroner.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?