16. januar 2019
Kjeld Rasmussen døde lørdag 91 år gammel.
Kjeld Rasmussen døde lørdag 91 år gammel.
Foto: Scanpix/Bent K Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby IF hylder afdød bykonge før AaB-opgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby IF hylder afdød bykonge før AaB-opgør

I forbindelse med mandagens kamp mod AaB vil Brøndby hylde Kjeld Rasmussen, der døde lørdag.

Opdateret 20. maj 2018 kl. 13:40
Sport - 20. maj 2018 kl. 13:38
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de helt store personligheder omkring fodboldklubben Brøndby IF - Kjeld Rasmussen - døde lørdag 91 år gammel.

Kjeld Rasmussen blev borgmester i Brøndby i 1966 i en alder af 39 år og var på det tidspunkt Danmarks yngste borgmester.

arrow Læs også: Sorg i Brøndby: Borgmester-legende er død

Han sad på posten frem til 2005 og var i den periode hovedarkitekten bag Brøndby IF's opstigen fra serieklub til storklub i Danmark. Det vil han blive hyldet for på Brøndby Stadion mandag.

- Kjeld Rasmussen var både en af de første og en af de største ildsjæle omkring Brøndbyernes IF og rejsen fra seriefodbold til det storhold, vi kender i dag, skriver Brøndby IF på sin hjemmeside.

- Sammen med mange andre ildsjæle skabte Kjeld Rasmussen en klub båret af frivillighed og fællesskab - et fællesskab der på fodbold- og fansiden er vokset sig til det stærkeste i Danmark og med både mesterskaber, pokaltitler og mange store europæiske kampe til følge, lyder det.

Kjeld Rasmussen vil blive hyldet i forbindelse med Brøndbys sidste hjemmekamp i denne sæson mod AaB mandag aften.

- Efter aftale med Kjeld Rasmussens familie hyldes han i morgen på Brøndby Stadion inden kampen mod AaB med 30 sekunders stilhed efterfulgt af 30 sekunders klapsalve, skriver Brøndby på Twitter.

Brøndby har længe lignet en mester i denne sæson, men da klubben fredag aften satte en føring på 2-0 over styr og kun fik 2-2 med hjem fra Horsens, blev favoritværdigheden spillet over til FC Midtjylland.

Inden sidste spillerunde fører FCM Alka Superligaen med to point ned til Brøndby på andenpladsen. Dermed sikrer FCM DM-guldet med en sejr i sidste runde hjemme mod Horsens.

Brøndby kan stadig gøre sig forhåbninger om at vinde guld, men det kræver, at holdet vinder hjemmekampen mod AaB, mens FCM taber point mod Horsens.