25. januar 2021
Emily Kristine Pedersen vandt søndag sin tredje turnering i år på Ladies European Tour.
Emily Kristine Pedersen vandt søndag sin tredje turnering i år på Ladies European Tour.
Foto: Bob Edme/ASSOCIATED PRESS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandvarme Emily skriver historie med triumfhattrick

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandvarme Emily skriver historie med triumfhattrick
Opdateret 29. november 2020 kl. 19:09
Sport - 29. november 2020 kl. 15:34
Af Ritzau

Som den første dansker nogensinde tog Emily Kristine Pedersen sin tredje turneringssejr i træk på højeste europæiske niveau.

Mange golfspillere må år efter år notere endnu en kalender uden en triumf på den største europæiske scene. Sådan et år får danske Emily Kristine Pedersen ikke i 2020 trods coronaudfordringerne. Tværtimod.

Søndag strøg den 24-årige dansker til tops ved Ladies European Tour-sæsonfinalen Open de España. Den perfekte afrunding på en fuldstændig vanvittig og historisk sæsonafslutning for danskeren.

Ikke nok med at det var hendes fjerde titel på touren i år, det var samtidig hendes tredje sejr på stribe, efter at hun i de to foregående uger havde sat alle konkurrenter til vægs ved to turneringer i Saudi-Arabien.

arrow Læs også: Triple-vinder tager nyt spring på rangliste efter golftriumf
Blå bog
* Turneringssejre på Ladies European Tour: 5.
* Som tiårig begyndte hun at spille golf i Smørum Golfklub.
* Som 14-årig vandt hun DM i hulspil på seniorplan som den yngste nogensinde.
* Som 17-årig vandt hun EM for amatører og modtog Den Gyldne Golfbold, der gives til årets danske golfspiller.
* I 2015 blev hun kåret som "Årets Rookie" (den bedste førsteårsspiller) på Ladies European Tour. Samme år tog hun karrierens første titel på Ladies European Tour, da hun vandt India Open.
* I 2017 blev hun den første dansker i ti år til at deltage i Solheim Cup, kvindernes pendant til Ryder Cup.
* I 2020 har hun sejret ved fire turneringer - Czech Open i slutningen af august samt Saudi Ladies International, The Saudi Ladies Team International (individuelt) og Open de España i november.

Thomas Bjørn og Iben Tinning har tidligere præsteret at vinde to uger i træk på Europas højeste niveau, men ingen danskere har tidligere snuppet tre titler på stribe. En historisk bedrift af Emily Kristine Pedersen.

På Real Club De Golf Guadalmina-banen i Malaga havde danskeren lukket lørdagens runde med en eagle og lagt sig alene i spidsen med et forspring på to slag til nærmeste forfølger inden sidstedagen.

Her fortsatte hun det solide spil og udbyggede blot føringen, så det til sidst endte med at blive en suveræn sejr på fire slags margin ned til nummer to.

Både lørdag og søndag gik danskeren banen rundt uden at notere en eneste bogey, og den enorme stabilitet endte med at sikre hende sejren foran spanieren Nuria Iturrioz.

Danskeren sluttede endda finalerunden med at lave tre birdies i træk.

Emily Kristine Pedersen har ellers de seneste år kæmpet med at grave sig op fra et resultatmæssigt og mentalt sort hul, men efter coronapausen har hun været i utrolig form.

Det blev understreget første gang, da hun vandt Czech Open i august kort efter genoptagelsen af turneringer, hvorefter hun i november har nået sit hidtil højeste niveau.

/ritzau/

arrow Emily styrer mod tredje golfsejr i træk
28. november 2020 kl. 19:22 Opdateret: kl. 21:55
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?