17. september 2021
Pernille Blume blev samlet nummer ti i semifinalen på 100 meter.
Pernille Blume blev samlet nummer ti i semifinalen på 100 meter.
Foto: Patrick B. Kraemer/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blume gik imod råd fra træner og svømmede semifinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blume gik imod råd fra træner og svømmede semifinale

Hverken Signe Bro eller Pernille Blume klarede sig videre fra semifinalen i 100 meter fri ved OL i Tokyo.

Sport - 29. juli 2021 kl. 04:10
Af Ritzau

Kvindernes svømmefinale i 100 meter fri ved OL bliver uden dansk deltagelse.

Danmark havde ellers to med i semifinalen, men hverken Pernille Blume eller Signe Bro klarede sig videre natten til torsdag.

Blume og Bro var i bassinet på samme tid og endte som henholdsvis femmer og sekser, men det var altså ikke nok til at tage en af de i alt otte finalepladser.

Pernille Blume sagde onsdag, at hun ikke var sikker på, om hun ville stille op i semifinalen i 100 meter fri, da hun satser på 50 meter fri, men den danske svømmeprofil var altså med, da startskuddet lød.

- Jeg er glad for, at jeg valgte at svømme semifinalen og tog udfordringen og gjorde det til et led i forberedelsen til 50 meter. Der er mange positive ting i det, som jeg kan tage med videre, siger Pernille Blume.

Efter det indledende heat onsdag havde hun en halv time til at beslutte, om hun ville stille op i semifinalen eller ej. Trænerne anbefalede, at hun fokuserede på 50 meter, men Blume ønskede selv at svømme.

- Jeg snakkede med mine trænere, og begge syntes faktisk ikke, at jeg skulle have svømmet her til morgen, fordi hvis jeg kom med i finalen, skulle jeg nok ikke have svømmet den, fortæller Blume.

Finalen på 100 meter ligger fredag, hvor Blume også indleder sit forsvar af OL-guldet på 50 meter.

- De (trænerne, red.) tænkte, om der nu var grund til at svømme semifinalen: "Spar din energi". Jeg sagde, at jeg havde behov for at gå igennem den proces, og det kunne de godt forstå og støttede mig.

Hun blev samlet nummer ti i semifinalen, to pladser fra finalen, med tiden 53,26 sekunder. Havde hun svømmet op til tiden i sit indledende heat, 52,96, havde det været nok til en finale.

Blume fastslår, at hun gav alt, selv om hun har størst fokus på den halve distance.

- Når jeg går ind til et løb, giver jeg alt, jeg har, og det gjorde jeg også her. Jeg kan ikke hoppe ned i vandet og svømme halvhjertet, siger Blume.

Signe Bro svømmede i ny personlig rekord i det indledende heat med tiden 53,54 sekunder, hvilket hun var tæt på at kopiere i semifinalen med 53,55.

Hun nød oplevelsen.

- Jeg fokuserede meget på at opleve det hele, se hele stadion, være med i hele løbet og tage alt til mig, fordi det er stort for mig at svømme en semifinale, siger Bro.

Hun er glad for, at hun havde styr på nerverne.

- En OL-semifinale vidner om, at jeg har ret godt styr på mig selv. Jeg har lagt meget arbejde i mental velfærd det seneste år, og jeg er glad for, at det betaler sig tilbage.

Synes du, at kommunen er der for dig?