7. juni 2020
Club Brugge bliver udpeget til belgisk mester, hvis klubberne vælger at holde fast i beslutningen om at indstille sæsonen før tid.
Club Brugge bliver udpeget til belgisk mester, hvis klubberne vælger at holde fast i beslutningen om at indstille sæsonen før tid.
Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Belgisk liga udskyder beslutning om sæsonstop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Belgisk liga udskyder beslutning om sæsonstop

De belgiske klubber skal 24. april afgøre, om de skal fastholde beslutningen om at stoppe sæsonen omgående.

Sport - 09. april 2020 kl. 17:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De belgiske fodboldklubber har udsat den endelige beslutning om at afslutte sæsonen uden at spille de resterende kampe.

Efter et møde med klubberne meddelte den belgiske ligaforening, Pro League, ellers i sidste uge, at sæsonen er slut, og at Club Brugge bliver udnævnt som mester.

Men den drastiske beslutning faldt ikke i god jord hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der har anbefalet medlemslandene at afslutte sæsonen på banen og ikke på skrivebordet.

Uefa har truet med at udelukke lande, der ikke har spillet sæsonen færdig, fra de europæiske klubturneringer, og det har tilsyneladende fået belgierne til at genoverveje afgørelsen.

Klubberne skulle have blåstemplet den bratte sæsonafslutning ved en afstemning på ligaforeningens generalforsamling 15. april. Men det er nu udskudt til 24. april, skriver AFP.

Der meldes ikke noget om årsagen til udsættelsen. Belgiens Fodboldforbund (KBVB) har meddelt, at man er i dialog med Uefa om en "konstruktiv løsning".

Den belgiske liga har ligget stille siden 7. marts og har afviklet 29 ud af 30 runder i grundspillet.

Derudover mangler man at gennemføre det efterfølgende slutspil, hvor de seks bedste klubber kæmper om medaljer og europæiske pladser.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?