4. august 2021
Louis van Gaal (t.h.) har været cheftræner for flere af Europas største fodboldklubber. Foto er fra sæsonen 2009/10, da van Gaal var træner for Bayern München. Til venstre er det daværende Bayern-præsident Uli Hoeness.
Louis van Gaal (t.h.) har været cheftræner for flere af Europas største fodboldklubber. Foto er fra sæsonen 2009/10, da van Gaal var træner for Bayern München. Til venstre er det daværende Bayern-præsident Uli Hoeness.
Foto: Frankhoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Avis: Van Gaal vender tilbage som Hollands landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avis: Van Gaal vender tilbage som Hollands landstræner

Den 69-årige Louis van Gaal får ansvaret for at føre Hollands fodboldlandshold til VM i Qatar, skriver avis.

Sport - 22. juli 2021 kl. 01:09
Af Ritzau

En af hollandsk fodbolds mest erfarne trænere - den 69-årige Louis van Gaal - skal ifølge avisen De Telegraaf være ny træner for Hollands landshold.

Van Gaal har indgået en aftale om at stå i spidsen for landsholdet frem til VM i Qatar i 2022, skriver avisen.

Fodboldforbundet og van Gaal "er netop nået til enighed om en aftale, som betyder, at den nye landstræner indleder sin tredje periode", skriver avisen.

Oplysningen er ikke bekræftet af fodboldforbundet.

Tidligere i juli skrev flere hollandske medier, at van Gaal var favorit til at få jobbet endnu engang. Han var første gang landstræner for Holland fra 2000 til 2002 og igen fra 2012 til 2014, da han førte Holland til en tredjeplads ved VM i Brasilien.

Van Gaal meddelte i 2017, at han ville trække sig tilbage, og han har ifølge De Telegraaf siden opholdt sig som "pensionist" i Portugal.

Forinden havde han i to sæsoner haft ansvaret for Manchester United, men han blev i 2016 fyret som træner. Det skete to dage efter, at den engelske klub havde vundet FA Cup-finalen.

Louis van Gaal har tidligere også vundet Champions League og Uefa Cuppen som træner for Ajax, og han har også flere nationale titler på sit cv som træner for FC Barcelona, Bayern München og Alkmaar.

I slutningen af juni trak Frank de Boer sig som landstræner, efter at Holland blev slået ud af EM af Tjekkiet i ottendedelsfinalen.

Siden har forbundet været på udkig efter at få en afløser på plads før Hollands næste VM-kvalifikationskamp mod Norge 1. september.

- Både fodboldforbundet og tilhængerne mener, at træneren, der førte holdet til bronze i 2014 kan få det maksimale ud af holdet. Især efter Euro 2020-skuffelsen, skriver De Telegraaf.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?