20. april 2019
Atletikpræsident Sebastian Coe (til højre) så gerne, at der var flere udøvere med en personlighed som Usain Bolt (til venstre).
Atletikpræsident Sebastian Coe (til højre) så gerne, at der var flere udøvere med en personlighed som Usain Bolt (til venstre).
Foto: Valery Hache/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Atletikpræsident efterlyser atleter med personlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Atletikpræsident efterlyser atleter med personlighed

Atletikudøverne er for kedelige, og det fjerner opmærksomhed fra sporten, mener IAAF-præsident Sebastian Coe.

Sport - 11. august 2018 kl. 09:44
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Atletiksporten kæmper med at få opmærksomhed, og derfor efterlyser præsidenten i Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe, at udøverne giver lidt mere af sig selv i offentligheden.

Der er opstået et tomrum, efter at den udadvendte jamaicanske sprinter Usain Bolt er gået på atletikpension, mener Coe.

- Problemet er, at mange udøvere mangler personligheden til at udtrykke sig, siger Sebastian Coe til det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

Han mener, at alt for mange simple spørgsmål bliver vendt med diverse agenter og rådgivere, før de bliver besvaret "korrekt". Det gør den enkelte udøver til en del af en stor grå masse.

- Jeg mener, at de skal stoppe med at tænke på deres image, de skal være mere sig selv i stedet. De skal udtrykke tanker og holdninger - også om emner, som ikke berører sporten.

- Gør de ikke det, vil de ikke fremstå som interessante, siger Coe.

Hele denne uge er der EM i atletik i Berlin. Men et mesterskab spredt ud over en hel uge eller længere er "en gammeldags tankegang". I en kommerciel sammenhæng giver det for lidt action og gavner ikke produktet.

- Vi bliver nødt til at justere og prioritere hårdere. Det vil selvsagt føre til kontroversielle situationer, siger atletikpræsidenten.