28. september 2021
Anne-Marie Rindom styrer mod guld ved OL.
Anne-Marie Rindom styrer mod guld ved OL.
Foto: Carlos Barria/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anne-Marie Rindom holder guldkurs med nye topresultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne-Marie Rindom holder guldkurs med nye topresultater

Med en første- og en andenplads udbyggede Anne-Marie Rindom torsdag sin føring ved OL.

Sport - 29. juli 2021 kl. 08:41
Af Ritzau

Anne-Marie Rindom er godt på vej mod guld ved OL.

Torsdag udbyggede den danske sejler sin føring i Laser Radial-konkurrencen ved legene i Tokyo på imponerende vis.

Her blev der afviklet to sejladser - nummer syv og otte ud af ti indledende sejladser - og Rindom hentede en anden- og en førsteplads.

Rindom startede torsdagen med et forspring på 12 point ned til andenpladsen og 13 point ned til tredjepladsen. Da torsdagen var slut på vandet, berettede resultatlisten om et næsten fordoblet forspring til de nærmeste konkurrenter.

Danskeren har henholdsvis 21 og 22 point ned til nummer to og tre forud for de to sidste indledende sejladser og den afsluttende medaljesejlads.

Tilmed har samtlige andre både i klassen en dårligere notering end Rindoms dårligste, hvilket også kan få betydning, idet alle sejlerne får slettet deres dårligste resultat i løbet af de ti indledende sejladser.

Rindoms ringeste resultat er en 13.-plads, så selv hvis hun skulle blive diskvalificeret i en af de sidste indledende sejladser, vil hun bevare sin placering i toppen af resultattavlen.

De fleste andre sejlere har ikke råd til en kikser fredag morgen dansk tid, når de to resterende indledende sejladser afvikles.

Kan Rindom holde afstanden til de nærmeste konkurrenter fredag, så kan ingen hente hende i den afsluttende medaljesejlads søndag.

Her sejler de ti bedste både efter de ti indledende sejladser om dobbelte point. Med kun ti både på vandet, kan man i medaljesejladsen maksimalt hente 18 point på en konkurrent.

Det ser unægteligt rigtig, rigtig godt ud i forhold til at hente guld for Rindom, men hun understreger, at intet er afgjort endnu.

- Der er ikke noget, der er ovre, indtil den sidste sejlads er sejlet, pointene er talt op, og protesttiden er udløbet, siger hun til DR.

De sidste to indledende sejladser i klassen afvikles fredag morgen dansk tid med start klokken 05.05.

Stemmer du til kommunalvalget i år?