21. maj 2019
Andreas Christensen, Viktor Fischer og Jores Okore bliver kåret som årets landsholdstalenter på U17, U19 og U21-landsholdet på et pressemøde mandag d. 10 december 2012 i Brøndby. Her er prismodtagerne sammen med de tre landstrænere, Jan Michaelsen, Thomas Frank og Morten Wieghorst. (
gallery icon

Se billedserie

Andreas Christensen, Viktor Fischer og Jores Okore bliver kåret som årets landsholdstalenter på U17, U19 og U21-landsholdet på et pressemøde mandag d. 10 december 2012 i Brøndby. Her er prismodtagerne sammen med de tre landstrænere, Jan Michaelsen, Thomas Frank og Morten Wieghorst. (
Foto: Casper Christoffersen/Scanpix 2012)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets U17-talent fra Blovstrød til Chelsea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets U17-talent fra Blovstrød til Chelsea
Opdateret 12. december 2012 kl. 08:20
Sport - 11. december 2012 kl. 10:45
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodbold: Det er under et år siden, at den nu 16-årige Andreas Christensen stadig boede hjemme ved de sikre kødgryder hos mor og far i Blovstrød, men nu er han i fuld gang med en karriere som professionel fodboldspiller i mægtige engelske Chelsea.

Og det gør den unge forsvarsspiller åbenbart godt, for mandag blev han kåret som årets U17-talent af en jury af udvalgte danske ungdomslandsholdstrænere og sportsjournalister.

Han havde stribevis af tilbud fra udlandet i vinters, men valgte Chelsea, hvor han nu bor hos en værtsfamilie og kan leve fodboldlivet fuldt ud.

Fodboldopdragelsen fik han i Skjold Birkerød, men allerede som 10-årig blev han hentet til Brøndby, og fem år senere var der så bud fra udlandet. Et skifte han ikke har haft grund til at fortryde.

- Der er mere styr på tingene i Chelsea. Da jeg var i Brøndby, havde vi to trænere til hele holdet. I Chelsea har vi syv trænere til hvert træningspas. Der bliver taget hånd om ens talent på en helt anden måde, sagde Andreas Christensen til Frederiksborg Amts Avis i september.

Han har allerede rundet 20 U-landskampe for Danmark og fremtiden tegner særdeles lys.

I begrundelsen for at vælge Andreas Christensen som årets U17-talent lyder det:

- "AC" besidder en imponerende spilintelligens og er forudseende i sit spil. Da han samtidig har mod og flair med bolden, har han haft en vital rolle på det danske U17-landshold på alle niveauer. Når han som midtstopper fører bolden frem er det en fryd at se på, hvordan han med stor sikkerhed og præcision iscenesætter sine holdkammerater med fine indspil eller diagonaler. Når vi skal forsvare, løser han sine opgaver med stort ansvar og kvalitet. Han er stærk i hovedspillet og i mand imod mand duellerne.

- Specielt i Syrenka Cup viste Andreas hvilket talent og potentiale han indeholder. Usvigelig sikker i det defensive arbejde samt et stort aktiv i offensiven krydret med to mål og en rolle som matchvinder i finalen.

Og så kan han godt begynde at vænne sig til at spille mod lidt større modstandere.

- Vi har vurderet at "AC" er så langt i sin udvikling, at vi i det nye år vil benytte hans kvaliteter på U18 landsholdet og dermed spille med en årgang over. Andreas er en stille dreng med en beskeden indstilling til sit store talent. Han har ikke behov for at fortælle så meget om det han kan, men arbejder hver dag på at blive endnu dygtigere og udvikle sit talent yderligere, slutter indstillingen.

Andreas Christensen er søn af den tidligere målmand i Birkerød, Sten Christensen, der nu ernærer sig som målmandstræner.