22. september 2021
Pernille Blume krammer Jeanette Ottesen, der svømmede sit sidste professionelle løb i søndagens holdkapfinale. Sammen med Julie Kepp Jensen og Signe Bro sluttede de på sidstepladsen i finalen.
Pernille Blume krammer Jeanette Ottesen, der svømmede sit sidste professionelle løb i søndagens holdkapfinale. Sammen med Julie Kepp Jensen og Signe Bro sluttede de på sidstepladsen i finalen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24,07 sekunder ændrede Pernille Blumes liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

24,07 sekunder ændrede Pernille Blumes liv

Det medførte en stor omvæltning i Pernille Blumes liv, da hun overraskende vandt OL-guld i Rio. I denne uge skal hun forsøge at gentage bedriften i Tokyo.

Sport - 26. juli 2021 kl. 15:00
Af Ritzau

Da Pernille Blume for fem år siden ankom til OL i Rio, forventede de færreste, at svømmeren ville rejse hjem med en medalje.

Men svømmeren skabte sensation og vandt ikke blot en individuel medalje, men én af guld på 50 meter fri.

På 24,07 sekunder kom den dengang 22-årige svømmers liv til at ændre sig.

- For mig er OL stadig det samme, men alt, der fulgte med guldmedaljen, ændrede mit liv, og det var på både godt og ondt, fortæller Pernille Blume, der i denne uge skal i aktion på 50 og 100 meter fri ved OL i Tokyo.

- Det meste var selvfølgelig rigtig godt, men som et privat menneske var det meget overvældende at skulle håndtere alt det her. Det var en helt ny verden, jeg trådte ind i. Det var jeg ikke udstyret til at gøre på en god måde, siger Pernille Blume.

Hun hentyder især til den markant øgede opmærksomhed, der fulgte med guldet. Den mærker hun også som forsvarende guldvinder i den japanske hovedstad.

- Der er lidt mere opmærksomhed end i Rio, men det er kommet løbende siden Rio, så det er efterhånden noget, jeg har vænnet mig til.

- Jeg tænker ikke så meget over det, for i mit hoved er jeg stadig bare Pernille. I sidste ende gør det ikke nogen forskel, om jeg er forsvarende olympisk mester eller ej.

Mentalt fornemmer hun ikke, at guldet og de øgede forventninger er en hæmsko for hende ved OL, hvor hun søndag var med til at slutte sidst i holdkapfinalen på 4 x 100 meter fri.

- Det er en kæmpe ære at komme her som forsvarende olympisk mester. Jeg havde troet, at jeg ville føle mig langt mere presset, end jeg gør, men jeg føler mig meget afslappet, og mit team hjælper mig også med at holde roen.

- Jeg skal stadig ud på lige fod med de andre, når vi kæmper om medaljer og om at komme i finalen. Hvad man hedder, og før har gjort, er fuldstændigt ligegyldigt, når signalet går, pointerer Blume.

Hun var i foråret smittet med coronavirus, men det har ikke spoleret forberedelserne til OL, i hvert fald ikke på favoritdisciplinen.

- Ikke i forhold til 50 meter, men måske på 100 meter fri. Tiden må vise, om det har spillet ind.

Blume svømmer indledende heat på 100 meter onsdag, og fredag indleder hun jagten på en ny medalje på den halve distance.

- Jeg føler, at jeg er et godt sted, hvor jeg kan præstere på et højt niveau. Men det kommer an på mange faktorer, og jeg kan sagtens ende uden for medaljerne, selv om jeg præsterer godt.

- Finalen vil jeg rigtigt gerne i, og i en finale, føler jeg, at alle kan danse med om medaljer, vurderer Blume.

Synes du, at kommunen er der for dig?