29. september 2020
Rasmus Christensen (t.h.) fra Vordingborg er klar til at smide trøjen og gå i ringen som professionel bokser for første gang. Det sker ved et stævne på hjemmebane i Vordingborg lørdag aften. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Christensen (t.h.) fra Vordingborg er klar til at smide trøjen og gå i ringen som professionel bokser for første gang. Det sker ved et stævne på hjemmebane i Vordingborg lørdag aften. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborgenser smider trøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborgenser smider trøjen
Sport Sjællandske - 28. november 2019 kl. 21:56
Af Simon Ydesen

19 år er en fin alder at debutere i som professionel bokser. Spørg bare dansk boksnings største navn gennem tiden Mikkel Kessler. Han var blot 19 år, da han gik i ringen første gang som professionel.

Samme alder har Rasmus Christensen fra Vordingborg, der lørdag debuterer som professionel bokser ved et stævne på hjemmebane i DGI-Huset i Vordingborg.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i ringen. Det her er noget jeg har arbejdet hen mod i flere måneder, så det bliver kæmpe stort at få handskerne på og komme i gang, siger Rasmus Christensen, der er mellemvægtsbokser.

Det lå ellers ikke i kortene, at Rasmus Christensen efter 49 amatørkampe skulle smide trøjen og blive professionel.

- Det var ikke min egen ide, og det har aldrig været min plan. Det var Kent og Tina Hansen fra klubben, der foreslog det for mig her i sommer. Siden har vi arbejdet hen mod den her debut. Det passer mig godt, at det er nu, og der er kommet nye regler, der betyder, at jeg også kan fortsætte som amatør ved siden af, så det er en fin mulighed, siger Rasmus Christensen.

Det er en ung mand springfyldt med selvtillid, som boksefans i Vordingborg vil få at se i ringen lørdag aften. Hvis det går, som Rasmus Christensen tror, så skal publikum ikke blinke mange gange med øjnene, inden det er overstået.

- Jeg satser da på, at det bliver en kort kamp. Jeg skal op og slå min modstander ud. Det er i hvert fald min plan, siger Rasmus Christensen.

Skulle den plan ikke lykkes, er han helt med på, at det kan blive en hård omgang mod en mere rutineret bosnisk modstander, Vanja Dujin. Ikke alene er der usikkerhed om modstandens kvalitet, men der er også en eventuel fjerde runde, som gør det til en anderledes fysisk udfordring for Rasmus Christensen.

Kampen er berammet til fire omgange af tre minutter, og det er tre minutter mere, end Vordingborg-bokseren har været vant til fra amatørkampene.

- Normalt plejer jeg at være helt smadret efter tre omgange, så jeg har naturligvis arbejdet meget med udholdenheden og min styrke i de seneste måneder, efter det stod klart, at jeg skulle i ringen som professionel, siger Rasmus Christensen.

Selve titlen som professionel bokser ændrer ikke meget for Rasmus Christensen, der ikke skal regne med at blive rig af sin sport lige med det samme.

- Det er ikke pengene, der er min motivation. Det her lyder bare som en spændende udfordring, og den er jeg klar til at tage, siger Rasmus Christensen.

Han glæder sig om noget til at mærke den opbakning, der med garanti venter ham, når han rammer ringen i stævnets sidste kamp.

- Det betyder så meget for mig, at jeg får min professionelle debut på hjemmebane foran alle mine venner og min familie. Det kan kun blive en fed oplevelse at gå i ringen, siger Rasmus Christensen.

Der er stadig mulighed for at købe billetter i døren lørdag aften til stævnet, der har første kamp klokken 19.10. Rasmus Christensen går efter planen i ringen klokken 22.30.

»Night of the Vikings« som Pro/Am-stævnet hedder byder på seks amatørkampe og tre prof-kampe. Blandt andet skal ligeledes lokale Emil Pedersen også i ringen som prof. Han skal også møde en modstander fra Balkan, men her har man skiftet ud i sidste sekund på grund af sygdom.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?