25. september 2021
Victor Plenge (t.v.) og Anders Nielsen spillede en forrygende kamp for Vordingborg, men de kunne ikke forhindre Allan Sousa (i midten) og Vejle i at tage en ventet pokalsejr. Foto: Hans Kurt Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Victor Plenge (t.v.) og Anders Nielsen spillede en forrygende kamp for Vordingborg, men de kunne ikke forhindre Allan Sousa (i midten) og Vejle i at tage en ventet pokalsejr. Foto: Hans Kurt Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborg faldt med ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborg faldt med ære
Sport Sjællandske - 07. september 2021 kl. 21:46
Af John Ringstrøm

Hvor havde det været passende, om Morten Olsen og Allan Simonsen havde mødtes i midtercirklen og trukket lod, da de to levende landsholdslegenders respektive barndomsklubber, Vordingborg og Vejle, tørnede sammen tirsdag aften i pokalturneringens anden runde.

arrow Læs også: Vejletræner henter første sejr mod sjællandsk seriehold

Nu var det istedet de to anførere, henholdsvis sydsjællændernes Nicklas Rasmussen og jydernes Denis Kolinger, der stak næver, byttede vimpler og trak lod om, hvem der skulle starte med bolden, men det var også nok til at smilene var store og forventninger høje på en dejlig, solrig septemberaften i Vordingborg.

Stadion, som nu har fået sponsornavnet REMA1000 Stadion, på Morten Olsens Alle var fyldt med 1.400 tilskuere, hvor langt de fleste håbede at se hjemmeholdets sjællandsseriemandskab drille de prominente superligagæster.

Vejlenserne havde også taget en lille klan af deres trofaste fans med, men de måtte vente godt 23 minutter, før deres yndlinge scorede første mål.

Netop anfører Kolinger fik med hovedet dirigeret bolden ind bag en sprællende Jakob Krag, der ellers var tæt på at afværge situationen. Dermed var »Jyllands rubin«, der i dagens anledning var klædt i sort, på vej mod favoritsejren, men bare det at der gik halvdelen af 1. halveg, inden de fik hul på bylden, var første delmål af Vordingborg-træner Jan Faber for at opnå en form for succes.

Hjemmeholdet gik nemlig til opgaven med fuld energi og en disciplin, der er langt mere end sjællandsserien værdig. Omvendt var der ikke meget superligasnit over vejlenserne, som da også har fået en stram start på superligaen med ét point i syv kampe.

Deres nye træner, Peter Sørensen, har overtaget et såret mandskab, som for alt i verden skulle have succes i Vordingborg. Alt andet ville være en kæmpe fiasko. Derfor stillede Sørensen med hele kavaleriet og gav blandt andet debut til målmand Sten Grytebust, der er lejet i FC København, samt den nye montenegrinske angriber, Luka Djordjevic, der dog ikke »djorde« meget væsen af sig i de sidste 45 minutter, han fik.

Faktisk var det skuffende lidt, Vejle kom frem til offensivt.

Naturligvis var der fare på færde, når profilen Allan Sousa satte fart og udfordrede Vordingborgs venstreback Emil Brandt Jensen. Og franskmanden Mouhamadou Drammeh var også en mundfuld for værternes defensiv, men det var meget få gange Jakob Krag var nødsaget til at hive de større redninger ud af ærmet.

Hvad der kom i luftrummet, klarede Krag på fornem vis og i det hele taget var han en stærk sidste skanse for »de stribede«.

Vordingborgs Anders Nielsen har før spillet masser af kampe mod Vejle, og han var også værternes irriterende terrier set med Vejle-øjne. Den 35-årige midtbanespiller er still-going-strong og fik i den grad sat sig i respekt overfor de ellers nok noget mere trænede gæster.

Der blev lavet frispark mod Anders Nielsen i en omstilling og for det fik Tobias Mølgaard gult kort.

Lidt senere revancherede Nielsen sig og fik selv gult, men det illustrerede også, at Vejle ikke fik noget foræret.

Man skulle dog hen til cirka 10 minutter før pausen, inden Vordingborg fik deres første forsøg. Anders Nielsen lagde et frispark ind til Andreas Lissau, der headede langt over mål.

Fem minutter senere havde Emil Brandt så værternes første forsøg indenfor målrammen med et hovedstød, som Grytebust sikrede i sin favn.

Bare 25 sekunder efter pausen måtte Jakob Krag hive en refleksredning op, men i efterfølgende situation fik en groggy Jacob Piilgård lavet straffespark. Allan Sousa scorede med et frækt lille hoppe-tilløb til 0-2, og så kunne man frygte et Vordingborg-kollaps i 2. halvleg.

Men det udeblev. Værterne kæmpede bravt videre og fik sågar efter et godt pres tilkæmpet sig hjørnespark.

Det var dog gæsternes Lukas Engel, der var tættest på 0-3, da han headede på overliggeren, men i den anden ende havde Emil Brandt sit og holdets andet forsøg indenfor målrammen, da han sparkede lige på Grytebust.

Meget mere skete der ikke. Vordingborg undgik ydmygelsen, mens Vejle ikke fik spillemæssig oprejsning, men dog gik videre til tredje runde med en pligtsejr.

Stemmer du til kommunalvalget i år?