30. maj 2020
- Jeg har meldt ud til klubben, at jeg prioriterer mine studier. Men det var da en succesoplevelse, siger Rasmus Bech, der søndag fik et fint comeback fra VK Vestsjælland, da liga-holdet stod og manglede en libero til hjemmekampen mod Aalborg. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

- Jeg har meldt ud til klubben, at jeg prioriterer mine studier. Men det var da en succesoplevelse, siger Rasmus Bech, der søndag fik et fint comeback fra VK Vestsjælland, da liga-holdet stod og manglede en libero til hjemmekampen mod Aalborg. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikaren styrede VKV til sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikaren styrede VKV til sejr
Sport Sjællandske - 13. oktober 2019 kl. 21:30
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag blev Kim Buchwald kåret som kampens spiller, da VK Vestsjælland tabte 3-0 ude mod Marienlyst i Volleyligaen, men i søndagens hjemmekamp mod Aalborg, var den rutinerede libero slet ikke med.

Han er cheftræner for det kvindelige U17-landshold ved de nordatlantiske mesterskaber, og heller ikke vestsjællændernes anden libero, Aske Løjborg, var til rådighed. Han spiller det samme stævne på drengenes U17-hold.

I stedet trak Rasmus Bech i trøjen med nummer 15, selv om han egentlig har sagt fra på grund af uddannelse. Og det blev et flot comeback.

VK Vestsjælland vandt klart 3-0 i sæt, og det resultat havde en næsten fejlfri Rasmus Bech en stor andel i.

- Det var sjovt at prøve det igen, og jeg havde faktisk lidt nerver på inden kampen, for det er et år siden, jeg var med på det her niveau sidst, siger Rasmus Bech, der dog har holdt formen ved lige med beachvolley og kampe på VK Vestsjællands andethold.

Modstandere skuffede
VK Vestsjælland første gennem hele første sæt, men ved 19-18 var der stadig masser af spænding.

Så slog Oliver Pihl til med et flot centerangreb og en god serve-serie, der skaffede hjemmeholdet hele seks sætbolde. Der skulle dog kun enkelt til, før canadiske Samuel Kloke smashede sættet hjem med 25-18.

I andet sæt drønede værterne foran med 10-3, og det hjalp ikke det stakkels Aalborg-hold, at Niels Rasmussen måtte udgå med en ankelskade midt i sættet.

Igen var det Samuel Kloke, der sørgede for det afgørende point til 25-20, og så var »godt begyndt« tæt på at være fuldendt for VKV'erne.

I tredje sæt kom Aalborg foran 5-2, men jyderne begik alt for mange fejl - især serve- fejl - til for alvor at skabe tvivl om udfaldet, og det blev da også en smash ud af banen fra Mads Peter Hilligsøe, der afgjorde kampen.

- Aalborg er et hold, som vi skal slå, når de ikke kommer med mere tryk. Jeg havde troet, de var mere sultne, efter den start, de havde fået med to nederlag, siger VK Vestsjællands træner Michael Birk, der roste sit unge hold for sæsonens anden sejr ud af fire mulige.

- Vi fik spillet med alle folk, og vi var bedst, selv om vi ikke havde »hele pladen fuld«, siger Michael Birk, der også måtte se bort fra Joachim Hesselholt på grund af en skulderskade.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?