14. juli 2020
Store, stærke Silas Dinesen fra Korsør/Tårnborg vrider sig fri på stregen og scorer, mens Dalbys Morten Egede (11) og Tobias Horn må lade ham gå. Til højre Dinesens holdkammerat Krystian Jensen. Foto: John Ringstrøm
gallery icon

Se billedserie

Store, stærke Silas Dinesen fra Korsør/Tårnborg vrider sig fri på stregen og scorer, mens Dalbys Morten Egede (11) og Tobias Horn må lade ham gå. Til højre Dinesens holdkammerat Krystian Jensen. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigtige bundpoint til Korsør/Tårnborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtige bundpoint til Korsør/Tårnborg
Sport Sjællandske - 12. januar 2020 kl. 20:28
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skulle der point på håndboldkontoen i denne sæson for Dalbys 2. divisionsmænd, var søndagens mulighed hjemme i »laden« mod et andet lokalt bundhold, Korsør/Tårnborg, nok én af de bedste og sidste chancer.

Men korsoranernes »telefonhold« er ikke sådan at bide skeer med. Der er rutinerede kræfter på holdet, og selv om formen og træningsmængden måske ikke er så stor, har de stadig rimelig styr på harpiks, læderkugle og teknik.

Gæsterne sad på det hele i 1. halvleg og kom uden stort besvær foran med syv mål, inden værterne begyndte at røre på sig og fik minimeret afstanden til fire ved pausen.

Indenfor de sidste fem minutter af halvlegen lykkedes det samtidig Korsør/Tårnborgs Frederik Mortensen at tilrage sig to to-minutters udvisninger og i det hele taget var Mortensen involveret i en del i den kamp.

Kort ind i 2. halvleg var Frederik Mortensen alene igennem, men ramte Dalby-keeper Nicklas Damø i hovedet med sin afslutning. Publikum og Dalby-holdet appellerede for rødt kort til Mortensen, men det er sjældent, at dommerne uddeler rødt kort i en åben spilsituation.

Korsør-spilleren slap for videre tiltale men kun indtil små fire minutter senere. Så begik han en ny forseelse i forsvaret og fik dermed sin tredje udvisning.

Kampen lå herefter og vippede. Hjemmeholdet havde bidt sig fast i opgøret, men lå alligevel hele tiden efter med fire-seks mål.

Et par gode aktioner af Ulrik Damgaard og et par stregscoringer af Sebastian Zabell bragte dog Dalby op på minus tre til 19-22, og det lignede en periode, hvor Korsør/Tårnborg var ved at smide det hele overbord på nogle tekniske fejl og måske manglende kondition.

Men vestsjællænderne har Krystian Jensen og Johannes Slowik Larsen. Selv om Dalby forsøgte at gå frem og mandsopdække de to profiler, fik gæsterne øget til 26-20 og 27-21, da der istedet blev plads til Nicolai Salmony og Silas Dinesen.

Igen gav værterne ikke op. Et stort straffekast på Morten Egede, der blev kantet voldsomt af Mikkel Møller og faldt hårdt ned på ryggen, så Korsør-spilleren fik rødt kort, blev omsat af Mikkel Petersen, mens Marcus Bach reducerede yderligere til 23-27 lige efter.

Det blev endnu mere spændende, da Tobias Horn med to scoringer gjorde det til 26-28, men tættere kom Dalby ikke, da Silas Dinesen og Johannes Slowik sikrede gæsterne en vigtig sejr.

- Havde vi spillet 10 minutter længere, havde vi vundet. Vi er i bedre form end dem, og ville prøve at gøre det hårdt. Men vi kom for meget bagud i starten, da vi ikke kunne styre deres to bagspillere, erkender Dalby-træner, Lars Damgaard.

Korsør/Tårnborg-træner Jacob Larsen var naturligvis meget tilfreds med sejren.

- Spillerne selv var imponeret over deres første 10 minutter. Det var noget af det bedste, de har spillet i denne sæson. Men det var to vigtige point, for bunden er ved at »knække«, siger Larsen, der forventer at 12 point vil være nok til at undgå nedrykning.

Korsør/Tårnborg har nu otte point, mens Dalby har nul.

- Vi har det hårdt, men det er en sæson, hvor vi skal samle os og så få noget ud af det i næste, siger holdets Morten Egede, der lignede én, der var færdig med kampen, da han ramte gulvet hårdt lige på ryggen efter en tackling.

- Jeg har normalt en høj smertetærskel, men den gjorde ondt. Jeg kunne heldigvis rejse mig igen, siger Egede, der heller ikke var helt tilfreds med starten på kampen.

- Vi smider den i starten på de første 10 minutter. Ellers følger vi meget godt med, mener han.

- For et typisk bundhold var vi ikke skarpe nok. Men efter hvordan det har set ud, er det supergodkendt at komme tilbage i kampen, siger Damgaard.

Kampen i tal
2. division, mænd
Dalby - Korsør/Tårnborg: 27-30 (12-16)

Målscorere for Dalby: Ulrik Damgaard 6, Tobias Horn og Mikkel Petersen hver 4, Kasper Roslind 3, Marcus Bach, Simon Roslind, Sebastian Zabell og Morten Egede hver 2, Michael Roslind 1.

Målscorere for Korsør/T.: Krystian Jensen 7, Johannes Slowik 6, Nicolai Salmony 5, Mikkel Møller 4, Silas Dinesen og Jannik Brandt hver 3, Frederik Mortensen og Kristian Borowik hver 1.

Udvisninger: 4-5
Rødt kort: Frederik Mortensen (35) og Mikkel Møller (52), begge Korsør/T.

Stillinger undervejs: 3-6, 6-13, 10-16, 15-20, 19-22, 21-28, 26-28.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?