28. november 2020
Rasmus Lind (forrest) og Peter Skou var urørlige ved DM på Bagsværd Sø. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Lind (forrest) og Peter Skou var urørlige ved DM på Bagsværd Sø. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge soranere til tops

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge soranere til tops
Sport Sjællandske - 21. oktober 2020 kl. 10:27
Af John Ringstrøm

De er kun stadig henholdsvis junior- og U23-roer, men ved weekendens DM for seniorer på Bagsværd Sø snød Peter Skou og Rasmus Lind både jævnaldrende og ældre roere og tog en suveræn guldmedalje i letvægtstoeren.

Sorø Roklubs to stortalenter var hele 12 sekunder foran nærmeste rivaler, så der var ikke den nærmeste tvivl om, hvor guldet skulle placeres.

- Det svarer til tre-fire bådlængder, og det er ret meget indenfor rosport. Det var lidt forventet, at vi ville vinde i dobbeltsculleren, men vi har alligevel ikke trænet sammen voldsomt længe, siger Rasmus Lind, der i næste måned bliver 19 år.

Han og barndomsvennen Skou startede til roning sammen for cirka fem år siden, men først den senere tid er de begyndt at ro stærkt sammen i dobbelt.

- Vores træner Ulla Hvid har trænet os en del og har en stor del af æren. Peter og har forskellige stile, men Ulla har rettet os ind, så vi ror på samme måde og derfor også får mere fart i båden, forklarer Rasmus Lind.

De to Sorø-roere startede i 0. klasse sammen, ser hinanden privat og går begge på Sorø Akademi, Peter i 3.g og Rasmus i 2.g.

- Vi kender hinanden ret godt og ved også, hvordan hinanden træner og ror, så det er helt klart en fordel, konstaterer Rasmus Lind.

Rasmus Lind stillede også op i letvægts-singlesculler og fik bronze i den kategori, som ikke er en OL-bådtype.

Her var konkurrenterne noget ældre, men Lind var alligevel tæt på at indhente James Dodd fra Aarhus. Kun et sekund skilte de to på anden- og tredjepladsen, mens der var lidt længere op til guldvinderen, Oscar Petersen fra Bagsværd.

- James har slået mig mere klart tidligere, men jeg har forbedret mig på rimelig kort tid, så jeg er rimelig godt tilfreds med bronze og være så tæt på sølvet. De to andre er 10-12 år ældre end mig, så jeg har tid til at indhente dem, lyder det fra soraneren.

I starten af september var han til U23-EM i tyske Duisburg, hvor det blev til en sjetteplads i A-finalen.

- Det har været en mærkelig sæson på grund af corona. Jeg har kun roet i EM, som jeg havde trænet meget op til, og så nu DM som mesterskabsløb. Ellers har jeg deltaget i tre race-weekends, som rocentret har arrangeret og hvor de kunne se os an, siger Rasmus Lind, der har trænet en del hjemme i »garagen«.

- Jeg har lånt noget ergometer-udstyr, og det har været godt. Men jeg har ikke været i nogen holdbåde, siger Lind, der er med i Danmarks Rocenters udviklingstrup frem mod OL i 2024.

- Men jeg er jo forholdsvis ung, så der både er mulighed i 2024 men også i 2028, siger han.

Den tidligere Sorø-roer Astrid Steensberg roede sig til en sølvmedalje med DSR-klubkammeraten Anna Schanze i dobbeltsculleren uden styrmand. Til gengæld var hun med til at vinde guld for DSR i firer uden styrmand, dobbeltfireren og otteren uden styrmand.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?