19. maj 2021
Niclas Nøhr og Amalie Magelund spillede deres første turnering sammen i Denmark Open, Foto: Claus Fisker/Scanpix
Niclas Nøhr og Amalie Magelund spillede deres første turnering sammen i Denmark Open, Foto: Claus Fisker/Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turen går videre med nye makkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turen går videre med nye makkere
Opdateret 17. oktober 2020 kl. 15:52
Sport Sjællandske - 17. oktober 2020 kl. 09:51
Af Claus Rasmussen

Mens kvartfinalisterne ved Denmark Open var ved at gøre sig klar til fredagens kampe i den første World Tour-turnering i syv måneder, sad Niclas Nøhr i et tog med kurs hjemad.

Væk fra Odense. Væk fra ærgrelsen efter torsdagens mixeddouble.

I 2. runde misbrugte Niclas Nøhr og Amalie Magelund en matchbold og tabte det rent danske opgør mod kæresteparret Mathias Christiansen og Alexandra Bøje.

22-24, 21-13, 22-20 lød cifrene efter 80 minutters indædt og medrivende fight, og naturligvis gjorde nederlaget ondt på den 29-årige mønbo. Allerede dagen derpå har noget af smerten dog fortaget sig.

- Isoleret set er det naturligvis en kæmpe skuffelse, siger Niclas Nøhr.

- Men set lidt på afstand var det en rigtig god kamp. Vi kunne ikke gøre meget mere - og det var næsten nok. Så det er en lidt blandet følelse.

Denmark Open var den første turnering for det nye par Nøhr og Magelund, og selv om optakten til turneringen ikke har været optimal, slog de franskmændene Fabien Delrue og Vimala Heriau i 1. runde og var altså snublende tæt på en plads i kvartfinalerne.

- På grund af min rygskade har vi ikke trænet ret meget sammen. Alligevel kunne vi finde hinanden ret hurtigt på banen, og vi spillede på et højt niveau. Så det er meget positivt, siger Niclas Nøhr.

Han har tidligere været helt oppe som nummer 16 på verdensranglisten sammen med Sara Thygesen. Parret har også vundet European Games og er regerende danske mestre.

Fremover satser Sara Thygesen dog udelukkende på damedouble, så i stedet er Niclas Nøhr sat sammen med 20-årige Amalie Magelund.

- Nogle af mine kvaliteter kommer faktisk mere frem med Amalie. Hun er meget aggressiv på forbanen, og jeg er bedst med en aggressiv pige. Det er positivt for min måde at spille på, at min makker kan gøre skade på modstanderne. Så kan jeg »passe mig selv« lidt mere uden at tænke så meget på at skulle beskytte hende. Og så kan jeg steppe op på andre områder, siger Niclas Nøhr.

Efter et par års pause fra herredouble er Niclas Nøhr tilbage i den kategori med sin nye makker Mathias Christiansen.

Parret tabte i 1. runde af Denmark Open i tre sæt til de sjetteseedede tyskere Mark Lamsfuss og Marvin Seidel, inden de altså stod over for hinanden i en endnu hårdere fight i mixeddouble.

- Både mig og Mathias har døjet med skader, så vi er der ikke helt kampformmæssigt. Alle ville være trætte efter 80 minutter, men nu har jeg fået lidt søvn og noget behandling, og så kommer kroppen sig hurtigt, siger Niclas Nøhr.

- Og der er heldigvis ikke noget at mærke i forhold til skader. Så nu skal jeg hjem og have en træningsuge, og derefter tager vi til SaarLorLux Open, siger han.

Turneringen i Saarbrücken i Tyskland er næste stop for doublespecialisten og de to nye makkere, og i et hele taget er der tilmeldt masser af spillere med lokal tilknytning.

Team Skælskør er repræsenteret ved både Mark Caljouw og Felix Burestedt i herresingle, Irina Amalie Andersen i damesingle, Kim Astrup i herredouble, Selina Piek i mixeddouble og Alyssa Tirtosentono og Imke van der Aar i damedouble.

Derudover deltager både Gentofte-spillerne Line Christophersen og Mads Christophersen fra Dianalund i singlerne, Skovshoved-spilleren Mette Poulsen fra Næstved i damedouble og Solrød Strand-spilleren Emil Hybel fra Slagelse i herredouble.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?