7. august 2020
Kim Astrup var stået øverst på podiet tre weekender i træk,og det giver grund til optimisme hos Skælskør-spilleren. Foto: Kenn Thomsen
Kim Astrup var stået øverst på podiet tre weekender i træk,og det giver grund til optimisme hos Skælskør-spilleren. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre gyldne uger giver tro på mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre gyldne uger giver tro på mere
Sport Sjællandske - 25. februar 2020 kl. 07:31
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I september 2018 fik Kim Astrup fra Team Skælskør og Anders Skaarup Rasmussen det helt store gennembrud med sejren i China Open.

Der skulle dog gå næsten halvandet år, før den danske herredouble igen stod øverst på podiet i en individuel international turnering.

Søndag eftermiddag skete det dog endelig, da parret vandt Spanish Masters i Barcelona med en finalesejr på 21-17, 21-19 over Lee Yang og Wang Chi-Lin fra Taiwan, og så kunne de jublende danskere igen træde op på øverste trin på podiet.

- Det var super fedt. Virkelig fedt. Det var ved at være længe siden, og vi er super stolte og meget glade, siger Kim Astrup efter karrierens første sejr over de topseedede asiater.

- Nu skal vi lige nyde sejren et par dage, og så har vi ellers fokus på All England, siger Kim Astrup.

Den traditionsrige turnering spilles i Birmingham fra 11.-15. marts, og Kim Astrup og Anders Skaarup møder Lu Ching Yao og Yang Po Han fra Taiwan i 1. runde.

- Vi tabte til dem i 1. runde af Denmark Open, men vi har mere tro på tingene nu, end vi havde dengang. Så det ser positivt ud, og vi tror på, at vi kan lave noget sjovt derovre, siger Kim Astrup.

Ved årsskiftet dumpede Kim Astrup og Anders Skaarup ud af top 10 på verdensranglisten, og i skrivende stund er parret nummer 14.

Der er dog dejlige friske point på vej for sejren i Spanien og i det hele taget har den 27-årige Skælskør-spiller noget at have optimismen i.

For et par uger siden vandt Astrup og Skaarup guld ved DM i Aarhus, og derefter var de med til at sikre EM-titlen for herrehold for ottende gang af lige så mange mulige.

- Det er nemmere at have selvtillid med sejre end uden. Vi vandt DM, var ubesejret ved EM og har nu vundet 14 kampe i træk, siger Kim Astrup.

- Det er rart at få nogle kampe og komme ud som vinder, og dejligt at stå øverst på podiet. Nu har vi vundet tre titler på tre uger, og det skal man ikke kimse af, siger han.

Næste opgave for Kim Astrup og resten af Team Skælskør-holdet bliver fredagens udekamp mod Værløse i nedrykningsspillet i Badmintonligaen, og så er han og Anders Skaarup tilmeldte German Open i næste uge.

- Det er ikke afgjort endnu, om vi spiller den. Men vores fokus er på All England siger Kim Astrup.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?