1. april 2020
Niklas Færgegaard gjorde en god figur mod slutningen og scorede sine fem mål i de sidste 20 minutter, hvor det også blev til et par opgaver i målet, da Næstved Herlufsholm ikke nåede at lave udskiftningerne i tilbageløbet. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
gallery icon

Se billedserie

Niklas Færgegaard gjorde en god figur mod slutningen og scorede sine fem mål i de sidste 20 minutter, hvor det også blev til et par opgaver i målet, da Næstved Herlufsholm ikke nåede at lave udskiftningerne i tilbageløbet. Foto: Jørgen C. Jørgensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topstriden er endegyldig væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topstriden er endegyldig væk
Opdateret 02. februar 2020 kl. 21:52
Sport Sjællandske - 02. februar 2020 kl. 21:06
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en total charmeforladt halv Arena Næstved - kaldet bane 4 - tabte Næstved Herlufsholms håndboldmænd klart topkampen i 2. division til IF Stadion, der til gengæld holder fast i presset på rækkens nummer ét, SUS Nyborg, med sejren.

Oprykningskampen er gjort til en duel udelukkende mellem de to med bare ét point til forskel, mens sydsjællænderne sammen med først og fremmest Furesø må se sig henvist til at spille om de sekundære, ærefulde placeringer.

- Jeg tror og håber, Stadion rykker op. De har en god bredde og er stærkere, mener Næstved Herlufsholms cheftræner Tomas Laursen.

Københavnerne var i hvert fald stærkere end Næstved Herlufsholm denne søndag. Den omvendte kamp i Brønshøj endte ellers 24-24, men har var sydsjællænderne på på papiret også stærkere besat, end de er lige p.t.

Hjemmeholdet startede ellers godt og fulgte med til 3-3, men så indfandt forskellen sig på de to hold. Stadion virkede mere boldsikre og opfattede tingene nogle tiendedele sekunder hurtigere end værterne. Og så scorede gæsterne stort set hver gang, de kom igennem.

Fra Næstved Herlufsholms tidligere Stadion-spiller, Jacob Zøhner, gjorde det til 4-6, gik det stærkt. Udeholdet scorede fire gange i træk, og selv om værterne satte en mandsopdækning på Stadions lille, korpulente, men alligevel klassespiller af en playmaker, Michael Jensen, orkestrerede han deres angreb.

- Han binder spillet fuldstændig sammen for dem. Han er selv god for fire-seks mål og så laver han en masse assists, siger Tomas Laursen rosende om Stadion-profilen.

Der var naturligvis andre, dygtige Stadion-spillere, som hjemmeholdet havde svært ved at styre, og det samme var arenaens lille, primitive måltalve, som ikke kunne vise udvisningstid og også kun kunne gå til 20 minutter af 1. halvleg. For at få de sidste 10 minutter med, måtte den startes forfra.

Da førte Stadion 13-8, og det blev kun værre frem mod pausen, hvor det lykkedes både Daniel Twisttmann og Kasper Lund at tilrage sig hver en udvisning.

- Det er med til at gøre en forskel, at vi får de to-minutters udvisninger, men jeg synes heller ikke, de er fordelt helt lige. Der kom nogle mærkelige ting fra dommerne, mener Laursen.

Det blev mere lige efter pausen. Måske fordi Stadion stillede sig tilfreds med en otte-måls-føring, men også fordi Næstved Herlufsholm aldrig gav op.

Hjemmeholdet forsøgte sig med noget offensivt forsvar, der til dels lykkedes, men Michael Jensen blev ved med at finde hullerne.

- Vi har ikke trænet offensivt forsvar ret meget. Drengene gør det ellers godt, når de står i forsvaret, men de kommer igennem på deres andenbølge, og det bliver afgørende, vurderer Tomas Laursen, der frem mod slutningen ellers så rigtig gode ting og gennembrud af unge Niklas Færgegaard. Han måtte sågar agere målmand i et par tilbageløb og gjorde det ganske fint dér også.

Men det var langt fra nok til at kunne udfordre rækkens nummer to. Og især når sydsjællænderne er uden de skadede Jasper Jacobsen og Mathias Brandt.

- Det var svært. Det tærer mentalt at tænke alternative løsninger hele tiden, erkender Næstved Herlufsholm-træneren.

Kampen i tal
2. division, mænd
Næstved Herlufsholm - IF Stadion: 25-32 (10-18)

Målscorere for NHH: Niklas Færgegaard 5, Jacob Zøhner 4, Daniel Twisttmann 3, Oliver Romme 3 (2), Martin Larsen, Mikkel Petersen og Mads Olsgaard hver 2, Rasmus Wegmann, Kasper Lund og Jonas Lindahl hver 1.

Udvisninger: 4-2
Stillinger undervejs: 3-3, 4-10, 8-13, 12-20, 15-24, 20-29, 23-30