14. juli 2020
Jacob Skov Olesen satte den danske amatørelite på plads i Hesingør ved dels at drive og dels putte godt. Foto: Claus Rasmussen
Jacob Skov Olesen satte den danske amatørelite på plads i Hesingør ved dels at drive og dels putte godt. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topresultat til Skov Olesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topresultat til Skov Olesen
Sport Sjællandske - 01. juni 2020 kl. 21:07
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bare tre dage efter sin 21 års fødselsdag gav Næstved-spilleren Jacob Skov Olesen sig selv en fin gave, da han tog sejren i årets første eliteturnering på dansk grund.

Mange af de bedste, danske golfamatører var samlet til Wiibroe Cup i Helsingør, men bedst af alle var den talenfulde sydsjællænder, der dog måtte ud på tre ekstra huller for at tage sejren.

Olesen og Aalborgs Hamish Brown stod lige, da de to gange 18 huller var spillet. De to første omspilshuller blev også delt, men på det tredje var Næstved-spilleren en kende bedre.

- Jeg havde faktisk et to-meter put for sejren på første omspilshul, men holede det ikke. Greens var ved at blive lidt dårlige hen på aftenen. På det tredje hul slog jeg i roughen, men fik en par. Han slog i vandet og fik en bogey. Det var meget dejligt med en sejr, siger Jacob Skov Olesen.

Efter lørdagens runde lå Andreas Skov Olesen også på en delt førsteplads med 65 slag. Søndag lavede han seks birdies og en enkelt bogey til en runde i 66 slag, og det kopierede Hamish Brown, så de begge endte i samlet 11 slag under banens par.

- Det var min første turnering siden marts. Jeg drivede godt og puttede godt. Det er vigtigt på en bane som Helsingør. At det så kun var to runder på grund af corona-restriktioner var lidt underligt og ærgerligt, men sådan er det, konstaterer Næstved-spilleren.

Hans tidligere holdkammerat i Næstved, Frederik Birkelund, der nu stiller op for The Scandinavian, blev nummer tre - tre slag efter de førende.

- Det var rart at vise det gode spil i den turnering, som nok havde det stærkeste elitefelt, der kommer til at spille i Danmark i år. Men jeg har været godt spillende i USA siden august, siger Olesen, der efter sommerferien skal tilbage på sit nye college, Texas Christian University.

Her skal han for første gang op i den »store« liga og spille på allerhøjeste college-niveau.

- Det er mest dét, jeg fokuserer på. Herhjemme er det jo lidt off-season for mig, men jeg stiller måske op til DM i hulspil i Hedeland, og ellers nogle andre turneringer, inden jeg skal tilbage til USA. Forhåbentlig til august, konstaterer det unge talent.

Næstved havde også Christoffer Bring, Matti Røhmer og Jacob Skovs lillebror Andreas med. Her klarede Bring sig bedst med en syvendeplads i fire slag under par, mens de to andre sluttede langt nede i feltet.

Møn Golfklubs Alexander Frances endte som nummer 33 og Sebastian Lohmann fra Rønnede blandt de sidste.

Hos damerne vandt Emily Pedersen over Amalie Leth-Nissen efter omspil, men Leth-Nissen fra Hjortespring tog sejren, da Pedersen jo er professionel.

Hos pigerne blev Køge-spilleren Emilie Clausen fra Næstved en delt nummer 14 og to pladser under hende kom Sorøs Louise Standtke. Lidt længere nede kom en anden Sorø-spiller, Ditte-Marie Petersen. Vinder blev Viola Kruse fra Hillerød.

Drengene spillede i Frederikshavn og her vandt Jonas Thygesen fra Randers.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?