3. juli 2020
- Han var lige så svær at bokse mod, som jeg havde regnet med, siger Emil Kot  (til venstre) om semifinalen mod Zaidoon Farhan. Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

- Han var lige så svær at bokse mod, som jeg havde regnet med, siger Emil Kot (til venstre) om semifinalen mod Zaidoon Farhan. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To flænger men ingen guldmedalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To flænger men ingen guldmedalje
Sport Sjællandske - 17. november 2019 kl. 22:11
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Emil Kot fra Korsør Amatør Bokseklub fik ikke den guldmedalje med hjem fra weekendens danske mesterskaber i Jyllinge, som han havde drømt om.

Derimod fik den 20-årige mellemvægter både flænger i øjenbrynene og ridser i lakken mentalt.

I semfinalen vandt Emil Kot en hård kamp mod Zaidoon Farhan fra københavnerklubben CIK, men i finalen måtte korsoraneren sig besejret af den forsvarende mester Nikki Møller Nielsen fra BK Wedala i Vejle.

Det resultat var der dog delte meninger om.

- Jeg synes jo, jeg vinder alle tre omgange. Okay, måske taber jeg anden, men jeg har de bedste perioder i kampen, siger Emil Kot.

Efter den jævnbyrdige forestilling havde kampens dommere også opgøret til at være helt lige. Derfor skulle de hver især vælge en vinder, og så havnede guldet hos Nikki Møller Nielsen med stemmerne 4-1.

- Han havde endda fået en advarsel for at slå mig i nakken, så der var tvivl, om han kunne få lov at vinde en uafgjort kamp, når han havde en advarsel. Men reglementet blev tjekket, og der stod ikke noget om det. Så det er bare en uskreven regel..., siger en ærgerlig Emil Kot, der mener, at modstanderen burde have haft flere strafpoint undervejs.

- Da han fik en advarsel var han godt klar over, at han var bagud, så han busede fremad og ramte mig to gange med panden, så jeg fik to flænger i øjenbrynet. Jeg brokkede mig også til kamplederen, siger Emil Kot.

Brokkerierne hjalp dog ikke det fjerneste, og så måtte 2017-mesteren altså nøjes med en andenplads.

- Det er jo lidt noget lort, for det sætter det hele i stå. Nu får jeg ikke pladsen på landsholdet - medmindre jeg slår ham overbevisende næste gang, siger Emil Kot.

De to finalister har mødt hinanden tre gange tidligere, og vejlenseren fører nu 3-1 i indbyrdes opgør.

Hvornår næste møde bliver, må tiden vise. Lige nu ved Emil Kot slet ikke, hvornår han kommer i ringen igen.

- Jeg skulle have bokset ved et dinnerstævne i København i næste uge, men det bliver aflyst. Der går jo nok to-tre uger, før jeg er klar, siger Korsør-bokseren, der fik tilset sine flænger af stævnets »cutwoman« efter søndagens finale.

I letvægt tabte Emil Kots klubkammerat Ahmad Al Ahmad semifinalen mod Frederik L. Jensen fra Panrup med 5-0, og det lykkedes heller ikke Slagelse-bokseren Maher Khabib at kæmpe sig i finalen. Han tabte den anden semifinale med 4-1 mod Danny Jensen fra Horslet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?