2. august 2021
Team O. B. Wiiks 18-årige stortalent, Rasmus Søjberg Pedersen, havde ligesom holdkammeraterne svært ved at sidde med, da der på rundstrækningen i Give for alvor blev sat tempo på.

Foto: Claus Ljungdahl
Team O. B. Wiiks 18-årige stortalent, Rasmus Søjberg Pedersen, havde ligesom holdkammeraterne svært ved at sidde med, da der på rundstrækningen i Give for alvor blev sat tempo på. Foto: Claus Ljungdahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team O.B. Wiik fik prof-lektion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team O.B. Wiik fik prof-lektion
Opdateret 23. juni 2021 kl. 14:40
Sport Sjællandske - 22. juni 2021 kl. 21:45

Efter en forrygende start på cykelåret, var der masser af optimisme på det Næstved/Slagelse-baserede cykelhold Team O.B. Wiik-Dan Stillads, inden starten på weekendens DM i linjeløb.

Specielt holdets stjerneskud, Rasmus Søjberg Pedersen, der har gang i sit første år som rytter i den danske A-klasse, er startet som lyn og torden denne sæson.

Senest blev det til en imponerende sejr til Demin Cup i fynske Ørbæk, hvor den 18-årige esbjergenser var hurtigst i et spurtopgør med Magnus Bak Klaris fra Team CO:PLAY Giant.

Med blandt andre de kommende Tour De France-deltagere Jakob Fuglsang og Kasper Asgreen fra start var der hele 22 ryttere fra udenlandske World tour-hold med i DM-feltet - og de danske cykelstjerner var ikke mødt op for hyggens skyld.

Rutens 227 kilometer med 2000 højdemeter undervejs blev kørt i et benhårdt tempo - så hårdt, at ingen af de ni startende Team O.B. Wiik-Dan Stillads ryttere kom i mål.

Det lokale cykelhold var dog ikke de eneste, der måtte se sig kørt i sænk af den hårde rute, og det voldsomme tempo.

Blandt de ti danske DCU-hold til start, var der nemlig blot fire ryttere, der fik en officiel placering.

Foruden Peter Haslund, der måtte udgå grundet rygsmerter, så var det løbskommisærernes beslutning at tage de resterende otte Team O.B. Wiik-ryttere ud af løbet.

Beslutningen blev taget, da den førende udbrydergruppe på den omtrent ti kilometer lange rundstrækning i Give blot havde fem minutter op til feltets bagerste gruppe med blandt andre Team O.B Wiik-rytterne i.

En helt fair beslutning, lyder det fra holdets Team Manager, Henrik Stegmann.

- Man vil gerne undgå en situation, hvor de forreste lige pludselig skal til at overhale de bagerste i feltet på et afgørende tidspunkt. Det er løbskommisærernes beslutning, og den respekterer vi. Jeg synes også, det ret beset var okay i det her tilfælde, siger Team Manageren.

Selvom Stegmann forstår beslutningen, så var det alligevel en hård nød at knække for holdets ryttere.

- Jeg kan ikke mindes, at vi har kørt et cykelløb, uden vi er kommet i mål, så drengene var selvfølgelig efterfølgende meget skuffede. En ung rytter som Rasmus (red. Rasmus Søjberg Pedersen) virkede også lidt chokeret over, hvor stærkt der blev kørt. Men det er jo bare super lærerigt, at kunne måle sig med internationalt topniveau, som vi kunne her - specielt for de unge, lyder det fra Stegmann, der kun har rosende ord til sit mandskab:

- Jeg er slet ikke skuffet. Vi lykkedes fuldstændig med vores gameplan frem til rundstrækningen. Vi får Mads Mondrup med i morgenudbruddet, og sidder pænt med i lang tid. Men DM er uforudsigeligt med de mange dagsordener. Og så blev det hårdere, end vi havde regnet med. Der var konstant splittelser, angreb og neutraliseringer, forklarer holdets Team Manager.

Stegmann og holdets ryttere skal nu samle kræfter inden et travlt efterår.

Første vigtige udfordring i holdets cykelkalender ligger 1. august, hvor den tredje af i alt fire afdelinger af Demin Cup 2021 skal afvikles.

Denne gang med start og mål på Kirkehelle i Vissenbjerg.

Efter sejren i seneste afdeling ligger holdets komet, Rasmus Søjberg Pedersen, lunt placeret som to'er i den samlede stilling i løbsserien, der betragtes som dansk cykelsports superliga.

Foruden Demin Cup, skal holdet forsøge at gøre sig bemærket, når de 28. og 29. august deltager i et UCI-løb i Nordjylland.

Herefter venter der i starten af september Slagelse/Næstved-holdet endnu et UCI-løb i form af et tredagsetapeløb i Norge.

Bedste lokale mand blev BHS-PL Beton Bornholm-rytteren, Frederik Irgens Jensen, fra Fuglebjerg, der kom over stregen på en 29. plads.

Vinderen af weekendens DM blev Mads Würtz Schmidt fra Israel Start-Up Nation, som dermed kan iklæde sig Dannebrogstrikoten det kommende år.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?