25. juni 2021
Den nye udviklingschef Kenneth Gangsted (t.v.) og transitionstræner Rasmus Larsen, står også sammen om 2. divisionsreserverne i sjællandsserien, hvor holdet er med i toppen. Foto: John Ringstrøm
Den nye udviklingschef Kenneth Gangsted (t.v.) og transitionstræner Rasmus Larsen, står også sammen om 2. divisionsreserverne i sjællandsserien, hvor holdet er med i toppen. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talenterne skal have mere fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Talenterne skal have mere fokus
Sport Sjællandske - 07. maj 2021 kl. 06:04
Af John Ringstrøm

Intet seniorhold på divisionsplan uden et stærkt talent-setup.

Sådan er devisen i de fleste af landets fodboldklubber på divisionsplan, men det er ikke alle, der formår at efterleve den.

I Næstved Boldklub har man i efterhånden en del år delt TalentCenter Sydsjælland med amatørafdelingen Næstved IF, og notorisk har man været blandt de 40 bedste klubber i Danmark, der har fået tildelt stjerner i Dansk Boldspil-Unions licenssystem på herreungdomssiden.

Det vil den sydsjællandske klub gerne blive ved med, men det er lige så vigtigt for klubben, at der bliver produceret spillere til det bedste seniorhold.

- Det bliver min opgave at sørge for transitionen - at få de unge spillere ind på divisionsholdet. Vi har bygget et ekstra led ind, så Rasmus (Larsen, red.) har transitionen mellem U17 og U19, og det bliver min opgave - sammen med Preben (Christensen, red.) - at sikre, at den måde vi gerne vil spille fodbold på i klubben, bliver en tråd fra talentcentret og ind på divisionsholdet, lyder det fra Kenneth Gangsted, der ved, at det kræver tid.

- Det bliver selvfølgelig en proces, for det ændrer man ikke bare fra den ene dag til den anden. Det behøver ikke at være 100 procent éns, men grundtankerne om den måde, vi gerne vil gøre det på, skal man gerne kunne se via et udtryk og en måde at gribe vores fodboldkampe an på, kommer det fra Gangsted.

Han er én af nøglepersonerne i klubben. Den 42-årige tidligere divisionsspiller i både Næstved og Slagelse har været med til at »udpege sig selv« som ny udviklingschef. Han er derudover en af de fem medejere af Næstved Boldklub og han er assistent for cheftræner Pedro Hipolito.

- Jeg vil stadig også være fast omkring træningen med divisionsholdet og så derudover have fokus på de nye ting. Min rolle er forholdsvis ny og er et ekstra led end tidligere. Preben har været »head of coaching« i talentcentret, men tidsmæssigt har det været en svær opgave at løfte helt fra U13 og op. Så vi vil gerne have vores ledelse tættere på banen, for det er der også mange af de unge, der har behov for, mener Kenneth Gangsted.

Han får sin medejer og direktør Peter Nielsen med i talentprojektet.

- Vi vil gerne bringe klubben sammen i en enhed, og Peter har en fuldtidsstilling som direktør, det administrative. Den del, han får udover som talentchef i organisationen, er også meget administrativt i forhold til det strategiske, MUS-samtaler og flere ting. Han får masser at se til. Vi har også lavet en sports-managementgruppe, hvor Nielsen, Peter Dinesen (sportschef, red.), Preben Christensen, Martin Vestergaard (børneudviklingstræner, red.) og jeg sidder, og vi skal forsøge at tegne den sportslige del. Det bliver spændende, understreger Gangsted.

Næstved Boldklub ligger nummer 18 på listen over danske klubber i licenssystemet. Den har 2,5 stjerner, det samme som eksempelvis HB Køge. Inden længe uddeler DBU nye stjerner, og det ser sydsjællænderne spændt frem til.

- Når vi sigter efter de tre stjerner i licens-systemet, skal vi have de her roller helt på plads. Det er der ingen tvivl om. I Kolding er udviklingstræneren også transitionstræneren (Niki Zimling, red.), så der begynder at komme et par nye begreber rundt om i klubberne, hvor man kigger på at slå flere roller sammen i én, siger Kenneth Gangsted.

Rent sportsligt klarer sydsjællændernes U17- og U19-divisionshold sig noget op og ned. Senest tabte de henholdsvis 1-10 og 1-6 begge til FC Helsingør.

- Selvfølgelig skal vi ikke tabe på den måde, men kigger man på vores kamp i sjællandsserien mod Solrød, render der fem-seks U19-spillere rundt på holdet. Vi kunne bare have sendt dem med U19-holdet til Helsingør, men vi prioriterer faktisk U23-holdet (sjællandsserien, red.) højere, fordi vi gerne vil have dem en række højere op. Der er weekender, hvor det rammer ind i hinanden og så bliver U17 og U19 mere sårbare. Da vi tabte til Slagelse, stillede U19-holdet med seks-syv U17-spillere i startopstillingen. Det er vi rimelig afklarede med og kigger derfor igennem resultaterne, lyder det fra Kenneth Gangsted, som har et helt andet mål for øje ved at bruge ungdomsspillerne på seniorplan.

- Det er langt vigtigere, at vi får den enkelte spiller hurtigere frem, og der må man bare sige, at de får langt mere ud af det fysiske og det mentale i seniorfodbold. Værdien af en kamp mod Solrød, hvor de bruger deres krop og deres mund og som kan udfordre dem på en anden måde, er langt højere, konstaterer Næstveds nye udviklingschef.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?