6. august 2020
Peter Therkildsen har fået en fin indledning på sit superligaliv. Springet fra Næstved i 1. division til AC Horsens i superligaen er gået smertefrit. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Peter Therkildsen har fået en fin indledning på sit superligaliv. Springet fra Næstved i 1. division til AC Horsens i superligaen er gået smertefrit. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Superligaen er bare sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superligaen er bare sagen
Sport Sjællandske - 11. december 2019 kl. 18:00
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På få måneder gjorde Peter Therkildsen kometkarriere, da han i foråret 2018 skiftede en reserverolle i HB Køge ud med en nøglerolle i Næstved. Den unge fodboldspiller gjorde det så godt, at det endte med en kontrakt til Therkildsen i AC Horsens, da kontrakten med Næstved løb ud efter sidste sæson.

Siden har den stået på superligafodbold for den 21-årige midtbanemand, der har fundet sig godt til rette i den østjyske klub.

- Personligt er det gået rigtig godt, og jeg føler, at jeg har bygget videre på min udvikling fra tiden i Næstved. Den største forskel har helt klart været, at jeg nu er en del af en fuldtidsprofessionel trup. Jeg kan godt mærke, at det giver nogle andre forudsætninger for at spille fodbold, når det er det eneste, jeg skal koncentrere mig om. Det er jeg ret vild med, siger Peter Therkildsen.

Fyraftenstræningerne i Næstved er skiftet ud med formiddagstræninger og eftermiddagstræninger i AC Horsens, og resten af tiden står den afslapning og restitution.

- Der er godt nok meget fritid, men jeg har efterhånden fundet en god rytme i tingene. Jeg overvejer dog at begynde at studere et eller andet, så jeg får noget andet indhold i hverdagen end bare fodbold. Jeg mener godt, at jeg vil have tid til at læse ved siden af fodbolden, for der er som sagt meget fritid, siger Peter Therkildsen.

Selve springet fra 1. division til superligaen er gået let og gnidningsfrit for Peter Therkildsen. Faktisk lidt på samme måde som han for et år siden tog springet fra 2. til 1. division.

- Der er naturligvis forskel, men jeg føler selv, at det er gået nemt med at tilpasse mig niveauet. Jeg har som udgangspunkt sagt til mig selv, at det første halve år var en slags indkøringsproces, så jeg har bare forsøgt at suge flest mulige erfaringer til mig, siger Peter Therkildsen.

Det er blevet til 690 minutters fodbold i superligasammenhæng for Peter Therkildsen, og senest en plads i startopstillingen som angriber i den vigtige kamp mod Hobro for den Solrød-fødte fodboldspiller. Muligvis sæsonens kedeligste kamp, men AC Horsens fik et point, og det var vigtigt. For Peter Therkildsen er det blevet til en del forskellige pladser. Han indledte som stopper, men siden har han både været brugt som central midtbanespiller og angriber.

- Det har været meget fint med lidt forskellige positioner. Det er gået overraskende let med at spille angriber. Det er en rolle, som passer mig fint, fordi der også er meget arbejde i den opgave, siger Peter Therkildsen, der dog ikke ser sig selv som udpræget angriber.

- Jeg har ikke helt det killer-instinkt, som angribere oftest har. Jeg kan imidlertid byde ind med noget energi i presspillet, og det er vigtigt for den måde, vi gerne vil spille på. I det hele taget er min opfattelse også, at Bo Henriksen mest ser mig som midtbanespiller, siger Peter Therkildsen.

Det er dog blevet til tre scoringer fra Peter Therkildsens side. Særligt et par af scoringer har sat sig stærkt i hukommelsen.

- Der har særligt været to højdepunkter for mig personligt. Det var stort, da jeg scorede mod Fremad Amager i pokalen, men den største oplevelse har været min scoring i vores vigtige sejr over Silkeborg. Det var virkelig vigtigt, så den oplevelser fylder meget, siger den tidligere Næstved-spiller, der stadig følger Næstveds gøren og laden.

- Der er sket meget, men omvæltningerne begyndte allerede, mens jeg stadig var i klubben. Jeg prøver at følge godt med i, hvordan det går, og jeg håber på, at jeg også får mulighed for at kigge forbi på et tidspunkt, men det har jeg ikke haft mulighed for endnu, siger Peter Therkildsen, der har det fint med tilværelsen i Horsens.

- Jeg er faldet super godt til, og det er en dejlig by at bo i. Horsens minder meget om Køge, så jeg føler mig allerede hjemme, siger Peter Therkildsen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?