10. april 2020
Frederikke Brenøe og holdkammeraterne fra Næstved/Herlufsholm får ikke mulighed for at spille oprykningsfinale om at rykke op i 2. division, men træner Kim Kærgaard har fuld forståelse for beslutningen om at lukke ned for sæonen. Foto: Jens Wollesen
Frederikke Brenøe og holdkammeraterne fra Næstved/Herlufsholm får ikke mulighed for at spille oprykningsfinale om at rykke op i 2. division, men træner Kim Kærgaard har fuld forståelse for beslutningen om at lukke ned for sæonen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stillingen står ved magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stillingen står ved magt
Opdateret 13. marts 2020 kl. 14:28
Sport Sjællandske - 13. marts 2020 kl. 14:11
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ikke spillet flere håndboldkampe i denne sæson. I hvert fald ikke i rækkerne under lokalunionerne. Den nuværende stilling i de forskellige rækker kommer derfor til at blive udslagsgivende for op og nedrykning fra 2. division og ned efter.

I Dalby sidder de sikkert og glæder sig over, at de ikke løber ind i flere nederlag i en sæson, som til tider har virket uendelig lang for det pointløse 2. divisions - nu 3. divisionshold. I Dianalund/Tersløse kan man nu begynde at glæde sig til næste sæson, hvor Per Berg tager over som cheftræner. Sådan er der sikkert mange forskellige tanker, der blev tænkt, da det fredag stod klart, at 2019/20-sæsonen i alle rækker fra 2. division og ned er forbi som en direkte konsekvens af coronavirus. Der spilles ikke flere kampe i de lavere rækker. Kun i ligaen og 1. division afventer man fortsat.

Går glip af oprykning

De håndboldtrænere, som Sjællandske har været i kontakt med hilser alle beslutningen velkommen ud fra et samfundsmæssigt perspektiv. Der er bred og ubetinget opbakning til beslutningen - selv hos Næstved Herlufsholms kvindetræner Kim Kærgaard, der suverænt er den lokale træner, der taber mest på fredagens udmelding. Hans hold slutter nemlig sæsonen på en andenplads - á point med Ollerup/Skerninge, som man oven i købet skulle have besøgt søndag til en decideret oprykningsfinale. Det bliver der ikke noget af nu, og der bliver heller ikke kvalkampe mellem nummer to og tredjesidst fra den ovenliggende række.

- Jeg er da ked af det på spillernes vegne, for de har arbejdet så hårdt hele sæsonen og ofret så meget for at komme til de mange udekampe i Jylland og på Fyn, så på den led er jeg da ked af, at vi ikke fik mulighed for at spille sæsonen færdig. Spillerne var virkelig motiverede for at rykke op, men sådan blev det ikke, og det efterlader mig da med en ambivalent følelse, konstaterer Kim Kærgaard, der i næste åndedræt understreger, at han bakker op om forbundsbeslutningen.

- Det er det eneste rigtige i den nuværende situation. Der er et samfundsmæssigt hensyn, der naturligvis går før håndbolden i denne sammenhæng. Det kan der ikke være to meninger om, siger Kim Kærgaard.

Under normale omstændigheder ville NHHs nuværende andenplads være nok til et par kvalkampe om at komme med i næste sæsons 2. division. Men disse kvalkampe er også aflyst.

Korsør/Tårnborg bliver i 2. division

Mens det i Næstved Herlufsholm potentielt kan være en kilde til frustration og skuffelse, så vækker samme beslutning om ingen kvalkampe glæde i Korsør, hvor det mandlige divisionshold også i næste sæson er at finde i 2. division som følge af lige netop den afgørelse.

Korsør/Tårnborg slutter nemlig sæsonen på en 10. plads, men man slipper altså for at skulle ud i to finalekampe om at blive i rækken med et tophold fra 3. division.

- Det er vi meget glade for. Målet var i første omgang at stable et hold på benene, og nu har vi så klaret at blive i 2. division. Det kan vi kun være meget stolte over, siger træner Jakob Larsen, der med fredagens melding har stået i spidsen for vestsjællænderne for sidste gang i denne omgang.

- Jeg er glad for, at den nye træner, der snart vil blive præsenteret, får mulighed for at arbejde videre i 2. division, siger Jakob Larsen, der også sympatiserer med de bagvedliggende tanker for at afkorte sæsonen.

Status på lokale hold
MÆND
 • 2 division:Næstved Herlufsholm slutter nummer fem med 20 point og bliver i rækken.
 • Korsør/Tårnborg slutter nummer 10 med 10 point, som normalt ville være lig med playoff-kampe om nedrykning mod et hold fra 3. division, men det bliver ikke aktuelt. Derfor bliver man i rækken.
  Dalby slutter sidst uden point og rykker derfor ned i 3. division.
 • 3. division:Dianalund/Tersløse slutter som nummer seks med 20 point og bliver derfor i rækken.
 • Kvalifikationsrækken:Slagelse HK slutter som nummer et med 35 point og rykker derfor op i 3. division.
 • Løve-Høng slutter som nummer fire med 21 point og bliver derfor i rækken.
  Dianalund/Tersløse2 slutter som nummer seks med 18 point og bliver derfor i rækken.
  Dalby2 slutter som nummer otte med 17 point og bliver derfor i rækken.
  Team Faxe slutter som nummer 10 med 14 point, som normalt ville være lig med playoff-kampe om nedrykning mod et hold fra serie 1, men det bliver ikke aktuelt. Derfor bliver man i rækken.
  Svend Gønge IF slutter sidst med otte point og rykker derfor ned i serie 1.


KVINDER
 • 3. division, pulje 4 under JHF:Næstved Herlufsholm slutter som nummer to med 28 point, men kommer ikke ud i playoff-kampe om oprykning til 2. division, da de er aflyst. Derfor bliver man i rækken.
 • 3. division, pulje 6 under Region Øst:Slagelse HK slutter som nummer syv med 16 point og bliver derfor i rækken.
 • Kvalifikationsrækken:Dalby slutter som nummer tre med 23 point og bliver derfor i rækken.
 • Løve-Høng slutter som nummer syv med 17 point og bliver derfor i rækken.
  Lynge-Broby slutter sidst med otte point og rykker derfor ned i serie 1.

- I denne sammenhæng er håndbold ikke så vigtigt, men at det så er medvirkende til, at vi får en succeshistorie midt i den her triste tid er da kun godt, siger Jakob Larsen.