27. juli 2021
Astrid Steensberg er tilbage i singlesculler - i hvert fald indtil videre.Foto: Dorthe Jensen/@copenhagenloadstar
Astrid Steensberg er tilbage i singlesculler - i hvert fald indtil videre.Foto: Dorthe Jensen/@copenhagenloadstar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Steensberg går solo - for en stund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steensberg går solo - for en stund
Sport Sjællandske - 17. juni 2021 kl. 11:33
Af Claus Rasmussen

I sine fire år på college i USA roede Astrid Steensberg otter for University of Southern California, og herhjemme har hun normalt også selskab i båden.

Ved DM i efteråret vandt roeren fra Sorø guld i både firer, dobbeltfirer og otter, mens det blev til sølv i den åbne toer med klubkammeraten fra Danske Studenters Roklub, Anna Schanze.

Lige nu er 25-årige Steensberg dog helt alene ombord i en singlesculler, hvor hun viste lovende takter i ungdomsårene.

Og det gør hun sådan set stadig.

Forleden stillede Astrid Steensberg op i World Cup'en i Sabaudia i Italien, og efter et indledende heat, et opsamlingshest, en semifinale og en B-finale kunne vestsjællænderen gøre status. Med tilfredshed.

- Jeg synes faktisk, det gik rigtig godt. Jeg endte på en samlet niendeplads - en tredjeplads i B-finalen - og i betragtning af min relativt korte tid i sculleren er jeg rigtig tilfreds med resultatet, siger Astrid Steensberg, der måtte se sig slået af Schweiz og England II i B-finalen, men til gengæld sluttede foran både Norge, Frankrig og Holland II.

På grund af sommerens OL er det småt med internationale regattaer i øjeblikket, og det giver Astrid Steensberg god tid til at forberede sig til de næste opgaver.

- Der er ikke vanvittigt mange konkurrencer, når der er OL. Men jeg træner frem mod Henley Regatta i august og VM i oktober, siger Astrid Steensberg.

Hvilken bådtype, hun stiller op i til den tid, er dog stadig usikkert.

- I forhold til om jeg satser på singlesculler, er det ikke helt besluttet endnu. Jeg tror, jeg skal prøve at ro lidt toer, men det er lidt »up in the air«, siger hun med en vending fra sin tid i USA.

I det hele taget skal Dansk Forening for Rosport have lagt et større puslespil efter OL i Tokyo.

- Der har været en del skader og et cykelstyrt, så lige pludselig blev mange piger til få. Det er jo hvad der sker i sportens verden nogle gange, men jeg tror bestemt, vi prøver at få samlet et større én-åres gruppe igen efter OL, siger Astrid Steensberg.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?