25. oktober 2021
Christian Sigsgaard var stærkt spillede og bragte Danmark foran 1-0 i Davis Cup-matchen mod Thailand i Kolding. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund
Christian Sigsgaard var stærkt spillede og bragte Danmark foran 1-0 i Davis Cup-matchen mod Thailand i Kolding. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solid Sigsgaard sørgede for dansk føring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solid Sigsgaard sørgede for dansk føring
Sport Sjællandske - 17. september 2021 kl. 21:02

I sidste uge tangerede tennisspilleren Christian Sigsgaard fra Næstved sit bedste internationale resultat individuelt, da han nåede semifinalen i en turnering i Tunesien, og fredag fortsatte sydsjællænderen det gode spil i David Cup-kampen mod Thailand i Kolding.

Christian Sigsgaard slog Wishaya Trongcharoenchaikul med 6-3, 6-2 på knap halvanden time og bragte Danmark foran 1-0 i matchen.

Efter en jævnbyrdig start brød Sigsgaard modstanderens serv til 4-3 på en dobbeltfejl af thailænderen, som dog straks fik chancen for at bryde tilbage.

Christian Sigsgaard afværgede tre breakbolde med to servevindere og en skarp flugtning og bragte sig til sidst foran 5-3.

Kampens flotteste slag - et baghånds passerslag cross - skaffede danskeren endnu et break og dermed første sæt med 6-3 til stor jubel for holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen, resten af den danske trup og publikum.

Og de fik mere at glæde sig over i andet sæt.

Her holdt de to spillere serv frem til 3-2, inden Sigsgaard brød endnu engang til 4-2, og derefter lukkede sit eget serveparti til 5-2 på et es med andenserven.

Kort efter skaffede Christian Sigsgaard sig sin første matchbold med en baghåndsvinder, og efter en time og 21 minutter var det slut, da Trongcharoenchaikul sendte en baghånd ud over baglinjen.

- Da jeg brød første gang, var han tæt på at bryde tilbage i næste gamle. Men efter det var jeg ikke i problemer i egen serv, lød det fra Christian Sigsgaards i det efterfølgende tv-interview på 6'eren, hvor han også kommenterede på indledningen af kampen.

- Vi skulle lige mærke hinanden an. Jeg har jo trænet med de andre i truppen, og når man så møder en helt ny modstander, så skal man lige finde ud af deres styrker og svagheder. Men jeg fandt en god taktik og pressede ham, før han pressede mig, sagde Sigsgaard, der var glad for opbakningen fra holdkammeraterne.

- De andre var rigtig gode til at skabe en god stemning, og det var fedt at skaffe en sejr, sagde han.

Efter Sigsgaards sejr var det op til August Holmgren at følge op mod Kasidit Samrej.

Til at begynde med så det dog ikke for godt ud, for den stærkt spillende thailænder snuppede første sæt med 6-3.

Langsomt fik Holmgren kæmpet sig ind i kampen og snuppede andet sæt med 7-5, og i tredje sæt var danskeren suveræn og vandt 6-2.

Dermed er Danmark foran 2-0 inden lørdagens kampe, der byder på en herredouble og yderligere to singler.

Den samlede vinder af kampen sikrer sig som minimum en oprykningskamp til World Group I.

En sejr i denne weekend kan også vise sig at være nok i sig selv, men det kommer an på verdensranglisteplaceringerne på de øvrige vinderhold i denne runde.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?