5. august 2021
Rasmus Søjberg Pedersen (th) er hurtigst i spurtopgøret med Magnus Bak Klaris på vejene omkring Ørbæk på Fyn. Foto: Claus Ljungdahl
Rasmus Søjberg Pedersen (th) er hurtigst i spurtopgøret med Magnus Bak Klaris på vejene omkring Ørbæk på Fyn. Foto: Claus Ljungdahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søjbergs første sejr som A-rytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søjbergs første sejr som A-rytter
Sport Sjællandske - 13. juni 2021 kl. 19:39
Af John Ringstrøm

Lørdag blev en stor dag for det Næstved/Slagelse-baserede cykelhold Team O.B. Wiik-Dan Stillads.

Holdet deltog i Demin Cup i fynske Ørbæk, hvor 18-årige Rasmus Søjberg Pederen tog en flot sejr i et spurtopgør med Magnus Bak Klaris fra Team CO:PLAY Giant.

- Det er stort. Jeg er overrasket over, at sejren kommer nu, og jeg havde slet ikke regnet med en sejr nu i så stort et løb i min første seniorsæson. Jeg var 17 år, da jeg vandt mit seneste løb og jeg havde måske mere regnet med sejre i nogle små 50 kilometers løb, siger den snart 19-årige esbjergenser.

Rasmus Søjberg sad det meste af dagen med fremme, hvor der skete noget på de 179 kilometer, men at han skulle ramme det afgørende moment og vinde, er selvfølgelig en blanding af tilfældigheder, dygtighed og overblik.

- Det var bare med at hænge på, når de andre rykkede. Jeg kom først med i et hug med 15 mand, og senere i et udbrud med otte mand cirka 22 kilometer før mål, siger O.B. Wiik-køreren om gruppen, der blandt andre havde tre Bornholm-ryttere fra BHS med.

Cirka 8-10 kilometer før mål på de små bakker med sidevind kom to ryttere afsted - Magnus Bak Klaris og Emil Toudal fra BHS.

- Jeg hang lidt langt tilbage, men det gik lidt i stå det hele, og så tænkte jeg, at det var nu eller aldrig. Så jeg måtte afsted og kom på mellemhånd. Men jeg fik lukket hullet og da jeg kom forbi Tou- dal, gik han helt død, siger Rasmus Søjberg om det, der blev til en duel mellem de to forreste.

- Omkring 2,5 kilometer før mål tager vi begge føringer. Jeg vidste, at han er hurtig i en spurt, så da han hugger først på den lille bakke, hænger jeg på og med 150 meter tilbage i svinget, kigger jeg på ham på toppen og ligger forrest. Og så kører jeg. Men det var tæt, siger Næstved/Slagelse-rytteren, som vandt med et mulehår på målstregen.

Sejren giver naturligvis den unge vestjyde en enorm bunke selvtillid og tro på fremtiden.

- I kommende weekend er der DM i Give, Vejle og Egtved. Jeg har selv kørt to år for Give, så jeg kender vejene og bakkerne. Jeg vil blive superglad for at komme i top 10, konstaterer Rasmus Søjberg, som dog ved, at der venter en kæmpe udfordring.

- Der stiller 22 World Tour-ryttere til start og alle de andre hold har også gode ryttere. Men lørdag var det længste løb, jeg har kørt, og at jeg kunne gøre mig gældende i det, giver mig en hel del, lyder det fra den overraskende vinder af årets anden udgave af Demin Cup.

Rasmus Søjberg var ikke den eneste O.B. Wiik-rytter, der »vandt« noget lørdag. Joakim Svensson blev far i næsten samme øjeblik, sejren på Fyn kom i hus.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?