9. august 2020
Frederik Fibiger balancerede på randen af et sjældent nederlag, men Slagelse-spilleren overlevede to matchbolde i andet sæt og slog den tidligere topspiller Peter Mikkelsen. Foto: Claus Rasmussen
Frederik Fibiger balancerede på randen af et sjældent nederlag, men Slagelse-spilleren overlevede to matchbolde i andet sæt og slog den tidligere topspiller Peter Mikkelsen. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelses førstemand slog »borgmesteren«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelses førstemand slog »borgmesteren«
Sport Sjællandske - 07. oktober 2019 kl. 20:17
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På toppen af sin badmintonkarriere gik Peter Mikkelsen fra Horsens under kælenavnet »borgmesteren«, og han kan se tilbage på blandt andet en DM-finale mod Peter Gade og tre internationale turneringssejre.

Efterhånden er Peter Mikkelsen dog blevet 37 år, og måske var det netop alderen, der blev afgørende i sidste ende, da han lørdag eftermiddag stod over for Slagelses 21-årige Frederik Fibiger i 3. divisionskampen mellem de to klubber.

- Han kan stadig godt spille badminton, men han er selvfølgelig blevet lidt ældre, siger Frederik Fibiger, der overlevede to matchbolde i andet sæt, inden han hev sejren hjem med 15-21, 22-20, 21-17

- Jeg var bagud hele andet sæt, og ved 18-20 tænkte jeg, at det nok var ved at være det. Men så vandt jeg fire bolde i træk, og så fører jeg hele tredje sæt, siger Slagelse-spilleren.

I sidste sæson vandt Frederik Fibiger alle sine herresingler i 3. division, og Slagelses førstemand er også ubesejret i denne sæson. Men det holdt altså hårdt mod Peter Mikkelsen.

- Han spiller lidt anderledes, end jeg er vant til, og har en andet niveau end mine andre modstandere, en bedre spilforståelse og er mere snu, siger Frederik Fibiger.

Forventede tæt kamp
Der var også masser af spænding i 2. herresingle, hvor Morten Prüsse-Nielsen fra Slagelse slog Henrik Klærke Jensen 21-18 i tredje sæt og lagde grunden til prisen som »dagens spiller«.

I 4. herresingle måtte vestsjællændernes Nikolaj Westrup give sig med 17-21 i tredje sæt mod Andreas G. Mathiasen, og den sejr blev Horsens' eneste i holdkampen. Dermed kunne slagelseanerne køre hjem med en sejr på 12-1, 15 point til kontoen og en førsteplads i 3. division efter tre spillerunder.

- Vi havde regnet med en tættere kamp, for Horsens lå jo nummer tre. Men vi kom flyvende ud og vandt de første fire kampe på ingen tid. Det gav lidt ro på, siger Frederik Fibiger.

Da et par af de tætte herresingler faldt ud til Slagelses fordel, var holdkampen reelt afgjort, men da hver enkelt vunden kamp giver ét point, var det vigtigt med sejre i de fem sidste doubler.

- Og der havde vi ikke de store problemer, siger Frederik Fibiger, der så småt er begyndt at se frem til topkampen ude mod Kolding midt i november.

Inden da spiller Slagelse dog hjemme mod bundholdet fra Nr. Lyndelse 26. oktober.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?