27. februar 2021
Den 20-årige bornholmer Lukas Olesen kom til Slagelse i sommer og har kæmpet med Christoffer Monty om spilletiden. Lige nu er det dog en helt anden og alvorlige kamp den unge målmand er ude i efter et hjertestop i mandags. Foto: Simon Ydesen
Den 20-årige bornholmer Lukas Olesen kom til Slagelse i sommer og har kæmpet med Christoffer Monty om spilletiden. Lige nu er det dog en helt anden og alvorlige kamp den unge målmand er ude i efter et hjertestop i mandags. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse-keeper ude af koma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse-keeper ude af koma
Sport Sjællandske - 15. januar 2021 kl. 07:10
Af Claus Rasmussen

»Vi kan på vegne af familien oplyse, at Lukas i går er vågnet af koma og viser for nuværende positive fremskridt. Lukas har endvidere overbragt en hilsen til truppen«.

Sådan lyder den positive opdatering på Slagelse B&I's Facebook-side tre dage efter, at 2. divisionsklubbens 20-årige målmand Lukas Olesen faldt livløs om under en træning.

SBI´s fysioterapeut Tomas Sundman gav den unge keeper hjertemassage, indtil den ambulance sportschef Søren Andersen fik rekvireret var fremme.

Efterfølgende blev Lukas Olesen kørt til Rigshospitalet og lagt i koma, men nu er der altså godt nyt fra Riget.

- Det er en nyhed, vi er meget glade for, og vores tanker går til Lukas og familien, siger bestyrelsesmedlem Mick Keller, der er klubbens stemme udadtil i forhold til mandagens chokerende oplevelse.

Siden i mandags er det strømmet ind med hilsner til Lukas Olesen, og på Facebook takker klubben for opbakningen i en svær tid.

»Der skal lyde en stor tak for de mange hilsener, der er kommet fra klubber og personer. De minder os om at 'Fodbold Danmark' er ét stort hold. Vi glæder os til at se ham - og vi vil stå bag ham hele vejen«, står der i opslaget.

Desuden forsøger klubben at »stå bag« de holdkammerater, der er påvirket af keep- erens uhyggelige kollaps.

Derfor er resten af truppen blevet tilbudt krisehjælp hos en psykolog, men Mick Keller ønsker ikke at oplyse, om nogle af spillerne har ønsket at gøre brug af tilbudet.

- Vi står sammen som klub og som hold - og kommer videre i alles tempo. Så det er noget, vi tager sammen internt, siger Mick Keller.

- Vi har en plan for, hvordan vi kommer videre, men ellers har jeg ikke de store kommentarer. Vi har brug for at stå sammen - mere end at nogen »kigger på«, siger han.

Mick Keller kan dog oplyse, at resten af truppen har været samlet siden uheldet - og også trænet igen - og at lørdagens planlagte træningskamp mod Næstved umiddelbart stadig er på programmet.

- Det er noget, vi først skal have en drøftelse om. Men jeg vurderer, at vi spiller lørdag, siger Mick Keller.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?