18. april 2021
- Alt spillede, og det er sjældent det sker. Så lige nu nyder jeg det fuldt ud. Jeg er simpelthen så overvældet over al den opbakning jeg har fået, siger Sandra Jensen, der præsterede seks godkendte forsøg ved EM og langt overgik det danske OL-krav. Foto: Hookgrip
- Alt spillede, og det er sjældent det sker. Så lige nu nyder jeg det fuldt ud. Jeg er simpelthen så overvældet over al den opbakning jeg har fået, siger Sandra Jensen, der præsterede seks godkendte forsøg ved EM og langt overgik det danske OL-krav. Foto: Hookgrip
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sandra klarede OL-kravet ved EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sandra klarede OL-kravet ved EM
Opdateret 04. april 2021 kl. 11:29
Sport Sjællandske - 04. april 2021 kl. 09:52
Af Claus Rasmussen

Sandra Jensen fra Slagelse-klubben AK Atlas indledte EM i vægtløftning med både dansk og nordisk rekord allerede i sit første løft, og så fortsatte hun ellers bare i det spor.

arrow Læs også: En vægtløfters værste mareridt

Hver gang Sandra Jensen gik på podiet, gik hun derfra med en ny rekord, og til slut kunne hun juble over 76 kilo i træk, 91 kilo i stød, 167 kilo i tokamp, en samlet syvendeplads i 49 kilo klassen og et klaret dansk OL-krav.

Og så leverede hun samtidig det bedste resultat nogensinde af en dansk kvinde på tværs af vægtklasser med hele 261,71 Sinclair-point.

- Det var en helt fantastisk oplevelse. Jeg var mentalt og fysisk, hvor jeg skulle være og har aldrig følt mig mere klar, siger en glad Sandra Jensen fra Moskva.

- Min træning op til er gået virkelig godt, så tvivlede ikke på, at jeg kunne levere et godt resultat. Jeg skulle »kun« bruge 160 kilo i totalen for at lave Danmarks Idræts-Forbunds OL-krav, men at jeg river syv kilo mere med gør kun min chance for at kvalificere mig endnu større. Så det er virkelig fedt, siger hun.

- Og så er det altid fedt at smadre rekorder. Så vidt jeg ved, er jeg den første danske kvinde til at sætte nordiske senior rekorder, så det var en helt igennem fantastisk dag, hvor samarbejdet mellem trænerne og mig selv var lige i øjet.

Selv om Sandra Jensen har klaret det danske OL-krav, er det dog stadig ikke sikkert, at Atlas-løfteren og træner Frank Petersen kommer med til Tokyo senere på året.

Det kommer nemlig an på, hvem andre nationer vælger at udtage.

Nogle lande har flere kvalificerede løftere, end de har pladser ved OL, så det er en større kabale, der skal gå op, før Sandra Jensen kan få sin olympiske drøm opfyldt.

- Jeg kan ikke gøre mere nu end at vente og så håbe på, at mine resultater er nok, siger Sandra Jensen, der ikke engang ved hvornår, hun får svar.

- Det er ikke offentliggjort endnu. Det internationale forbund holder kortene tæt. Men nu har jeg lavet det danske krav, så nu kan jeg komme afsted, såfremt jeg får tilbudt pladsen, siger hun.

Søndag skal klubkammeraten Katrine Bruhn i aktion ved EM. og i næste uge er det Louise Vennekildes tur til at jagte en OL-billet.

arrow Den gode form skal med til Moskva
30. marts 2021 kl. 06:40 Opdateret: kl. 22:01
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?