23. oktober 2020
AK Atlas? to potentielle OL-aspiranter Katrine Bruhn (t.v.) og Louise Vennekilde, skal teste formen ved klubbens teststævne i weekenden. Foto: Claus Rasmussen
AK Atlas? to potentielle OL-aspiranter Katrine Bruhn (t.v.) og Louise Vennekilde, skal teste formen ved klubbens teststævne i weekenden. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rusten skal bankes af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rusten skal bankes af
Sport Sjællandske - 31. juli 2020 kl. 06:45
Af John Ringstrøm

Rust Cup er meget passende navnet på et træningsstævne for vægtløftere i Slagelse-klubben AK Atlas, hvor vægtløfterne for første gang efter corona-krisen kommer på podiet.

Der har ellers ikke været meget at se frem til for de danske vægtløftere, siden corona-krisen lukkede Danmark ned cirka midt i marts. Men i weekenden får mange af dem lov til at komme på podiet for første gang efter krisen.

- Nu kan vi komme indendørs, og det er det første stævne bare for at komme i gang. Der skulle egentlig have været et kvalifikationsstævne denne weekend til U23-EM, som skulle være holdt til september, men det er rykket til næste år. Så stævnet er egentlig bare en test af, hvor løfterne står nu, siger Atlas-træner Frank Petersen.

Han og klubben viser dermed også vejen for andre danske klubber, der ved øjensyn kan konstatere, hvordan man kan gribe et stævne an i forhold til de stadig gældende Covid-19-regler på området.

Stævnet i Slagelse uddeler heller ikke medaljer og placeringer bliver der heller ikke noget af.

- Skal man lave et kvalifikationsstævne skal det sættes på terminslisten en måned før, men det har der ikke rigtig været mulighed for. Til gengæld bliver der mulighed for at sætte danske rekorder. Stævnet er dog mere for at se, hvor løfterne er rent formmæssigt. En som Louise Vennekilde kan godt trække over 100 kilo normalt, men det kommer ikke til at ske denne weekend, mener Frank Petersen, der også stiller med Atlas-løftere som blandt andre Katrine Bruhn, Sandra Jensen og Amanda Poulsen.

Derudover kommer en del U23-løftere, mens eventuelle tilskuere er velkomne med det forbehold, at der bliver holdt afstand - også mellem sæderne.

Hvordan fremtiden ser ud for de danske vægtløftere er dog stadig med masser af spørgsmålstegn. Det helt store af dem er naturligvis OL i 2021.

De udsatte Lege i Tokyo er lige nu skubbet et år frem, men hvis corona-smitten blusser op igen, som den i nogle lande er på vej til, kan OL blive udsat endnu længere - eller måske helt aflyst.

- Alt er usikkert. Det er dælme svært at planlægge. Vi skulle have været til et stævne i Luxembourg, som vi har droppet, og EM for seniorer i Rusland er lige nu rykket til 31. oktober. Men heller ikke det kan vi jo være sikre på bliver afviklet, lyder det fra Frank Petersen, der ikke kan gøre andet end at holde sine vægtløftere nogenlunde til ilden. Og netop dét, kan weekendens test-stævne blandt andet bruges til.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?