19. februar 2020
Benjamin Kjær så flere af sine konkurrenter komme til skade under World Cup-stævnet i Spanien, men det lod den 21-årige næstveder sig ikke slå ud af og leverede sin bedste internationale præstation. Privatfoto
Benjamin Kjær så flere af sine konkurrenter komme til skade under World Cup-stævnet i Spanien, men det lod den 21-årige næstveder sig ikke slå ud af og leverede sin bedste internationale præstation. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordspring på skæv trampolin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordspring på skæv trampolin
Sport Sjællandske - 08. oktober 2019 kl. 18:35
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Benjamin Kjær fra Haslev TT er både positivt og negativt overrasket efter sæsonens fjerde World Cup-stævne i Valladolid i Spanien.

Den danske mester er glad for sin egen præstation, for det blev til en personlig international rekord, en 27.-plads ud af 93 springere og de første point i OL-kvalifikationen.

Men samtidig er han rystet over forholdene under konkurrencen.

- Det er vanvittigt, at stævnet blev gennemført. Gulvet var skævt, og det gav problemer med trampolinerne. Og en tredjedel af springerne faldt ud over kanten, siger Benjamin Kjær.

- En svensk springer fik hjernerystelse under træning og kunne ikke stille op, en anden blev kørt væk efter et smæld i nakken, og lige før jeg skulle springe, var der én, der slog sig bevidstløs, siger han.

Trods de farlige situationer var Benjamin Kjær dog ikke nervøs for selv at komme til skade.

- Jeg er aldrig bange for at gå op, og jeg er den eneste i verden, der laver mine øvelser uden sikkerhedsmåtte på kanten af trampolinen. Jeg vil gerne føle mig så sikker på min øvelse, at jeg ikke behøver den, siger Benjamin Kjær.

- Jeg kender risikoen, og tager ikke dumme chancer undervejs.

Højde og kontrol
Efterhånden kender Benjamin Kjær sit program ud og ind, og ved World Cup'en bestod det af præcis de samme elementer som ved European Games i juni.

- Jeg var bare væsentlig skarpere denne gang og havde mere højde på springene og bedre kontrol, siger Benjamin Kjær.

Dommerne kvitterede med en karakter på 108,36 point, og det er danskeren bedste resultat i international konkurrence.

- Jeg har lavet flere point i Danmark, men vores hjemlige dommere er måske lidt flinkere end de internationale, siger Benjamin Kjær, der satser på samme program ved de to sidste OL-kvalifikationsstævner til februar i Aserbajdsjan og til april i Italien.

To mulige veje til OL
Benjamin Kjær deltog ikke i sæsonens første OL-kvalifikation og fik ingen point i de to næste. Så hvis han skal kvalificere sig til legene i Tokyo til sommer, er der brug for en stærk slutspurt.

- Som det ser ud nu, skal jeg gøre det bedre end i Spanien, men det kan jeg også sagtens, siger Benjamin Kjær, der dog også har en anden mulighed for at nappe en af de 16 pladser til OL.

De otte finalister ved VM i Tokyo i slutningen af november kvalificerer sig nemlig automatisk.

- Der er 110 til start, og mit mål er en plads blandt de 24 semifinalister. Det er ikke urealistisk, men det bliver svært, siger Benjamin Kjær, der kan ærgre sig lidt over, at synkronspring ikke er en olympisk disciplin.

Her rangerer han nemlig som nummer otte i verden sammen med makkeren Teis Petersen, der netop er vendt tilbage efter en længere skadespause og derfor ikke gjorde det store væsen af sig ved stævnet i Spanien.