3. april 2020
Alexandra Bøje (forrest) og Mette Poulsen tabte lørdagens DM-finale i damedouble efter tre lange sæt, men trods et par hårde kampe ved DM, er de klar til EM for hold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Alexandra Bøje (forrest) og Mette Poulsen tabte lørdagens DM-finale i damedouble efter tre lange sæt, men trods et par hårde kampe ved DM, er de klar til EM for hold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poulsen kan få brug for single-skoene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poulsen kan få brug for single-skoene
Sport Sjællandske - 11. februar 2020 kl. 08:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmark er forsvarende mestre hos både mænd og kvinder ved EM for hold - og også storfavoritter til at genvinde guldet ved mesterskaberne i franske Liévin i denne uge.

Herrerne må dog undvære skadede Rasmus Gemke i truppen, og damerne stiller op uden Line Kjærsfeldt.

Den tidligere Skælskør-spilller blev knæskadet i en holdkamp før sidste uges DM og er ikke blevet klar.

Afbudet fra Kjærsfeldt kan betyde ekstra arbejde for en anden tidligere Skælskør-spiller. Selv om Mette Poulsen fra Næstved har indstillet karrieren som singlespiller for at satse på double, kan den dobbelte danske mester nemlig bliver tvunget ud i et comeback under EM.

- Men det håber jeg ikke, der bliver brug for..., siger Mette Poulsen med et grin.

Situationen kan dog blive aktuel, hvis den nybagte danske mester Line Christophersen fra Dianalaund, Mia Blichfeldt eller Julie Dawall Jakobsen bliver syg eller skadet, for en holdkamp består af tre singler og to doubler.

- Freja Ravn kan også godt spille en single, mn vi er helst fri begge to, siger Mette Poulsen.

De danske kvinder er i pulje med Irland, Estland og Holland og åbner turneringen tirsdag mod sidstnævnte, der har både Selena Piek, Imke van Der Aar og Alyssa Tirtosentono fra Team Skælskør med i truppen.

- Vi lægger hårdt fra land. Holland har to gode doubler og to fine damesingler. Så hvis vi vinder den, så vinder vi helt sikkert også puljen, siger Mette Poulsen, der ikke lægger skjul på ambitionen:

- Målet er at vinde guld, og jeg synes, vi har holdet til det, selv om Line Kjærsfeldt har meldt afbud, siger hun.

- Rusland har også nogle gode kort, og der er flere hold, som vi skal have respekt for. Men jeg håber da, at vi står med guldet på søndag, og ellers vil det være en skuffelse.

De danske kvinder har vundet EM-guld fem af de syv gange, der er spillet om det, og herrerne har gjort rent bord med syv titler.

I år lægger de danske favoritter ud mod Wales tirsdag aften, og de følgende dage gælder det Letland og Schweiz.

Danmark stiller med blandt andre Kim Astrup og Frederik Søgaard fra Team Skælskør i truppen, og desuden har vestsjællænderne Toby Penty fra England, Mark Caljouw fra Holland og Luís Enrique Peñalver fra Spanien med hos mændene og russerne Evgeniya Kosetskaya, Olga Morozova og Anastasiia Akchurina hos kvinderne.