25. juni 2021
Pedro Hipolito har på sin korte tid i Næstved Boldklub været med til at skabe et godt miljø. Her er han stående ved bænken flankeret af assistent Kenneth Gangsted (th) og målmandstræner Dan Petersen. Foto: Jens Wollesen
Pedro Hipolito har på sin korte tid i Næstved Boldklub været med til at skabe et godt miljø. Her er han stående ved bænken flankeret af assistent Kenneth Gangsted (th) og målmandstræner Dan Petersen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På jagt efter ny trænerprofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

På jagt efter ny trænerprofil
Sport Sjællandske - 13. maj 2021 kl. 22:18
Af John Ringstrøm

Fredag aften skal Næstved møde HIK på udebane i 2. division og efter den kamp, er der tre opgør tilbage af sæsonen.

Det bliver samtidig cheftræner Pedro Hipolitos sidste fire kampe for sydsjællænderne, da de to parter har meddelt ud, at de stopper samarbejdet efter denne sæson efter gensidig aftale.

Den portugisiske fodboldtræner blev hentet til klubben i august 2020 af de tidligere ejere Fabian Ernst og Alexander Quaye. Han kom fra et ophold i hjemlandet hos klubben Anadia FC og før det havde han blandt andet været træner for et par islandske klubber.

Men da der kom nye ejere til i Næstved ved juletid, blev kimen til en ny strategi også lagt, og den stemmer ikke overens med en fortsættelse af Hipolito på trænerposten.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil være et mere boldorienteret hold, end det man har set de sidste par sæsoner. Det skal være os, der dikterer og styrer en kamp. Pedro er en god fyr, dedikeret og arbejder hårdt, men nu er vi et andet sted, end da han kom til, så derfor søger nu vi efter den helt rigtige profil til jobbet, lyder det fra direktør og medejer af Næstved Boldklub, Peter Nielsen.

Et af de vigtigste parametre i klubbens strategi er udvikling af egne talenter og unge spillere. Og det skal også foregå i et setup, der er deltidsprofessionelt og ikke fultids som under de forrige ejere.

- Det har altid været et ønske i vores klub at finde en tråd op gennem rækkerne for, hvordan vi vil spille. Det går vi i gang med nu. Men det er et langsigtet projekt, og ikke noget man bare ændrer fra dag til dag. Det kan også gå galt et par gange, men vi vil have den samme spillestil implementeret, for så bliver det nemmere at udvikle egne spillere. Det skal strømlines, men tager tid, konstaterer Peter Nielsen, som også ønsker, at førsteholdet viser mere på banen end bare kontrollerende fodbold.

- Vi skal spille friskt til og aggressivt. Andre hold skal være »bange« for at møde Næstved, siger direktøren.

At klubben melder et trænerskifte ud nu med fire kampe tilbage af sæsonen, kan virke prekært og en smule som dårlig timing. Men det giver omvendt også både Hipolito og klubben tid til at finde nye aftaler.

- Vi havde én målsætninger her i foråret og det var at slutte i top 6 i 2. division. Den målsætning er vi snublende tæt på, hvorfor vi også allerede nu er begyndt at kigge frem mod næste sæson, lyder det fra Peter Nielsen, som som dog ikke har et nyt trænernavn klar lige nu og her.

- Vi er ikke tæt på en ny, men vi har sonderet markedet. Nu er nyheden med Pedro også ude, og så må man se, om der er andre, der byder sig til, siger Næstved-direktøren, der ikke vil sætte navne på eventuelle emner.

- Det skal bare være den rigtige profil og vi har tid nok til at finde ham. Det skal dog helst være på plads, inden vi går på sommerferie, konstaterer Peter Nielsen.

Det sydsjællandske mandskab er inden fredagens opgør på fjerdepladsen med 39 point - ni ned til FC Roskilde på den syvendeplads, der lige netop ikke giver adgang til næste sæsons 1. division (tredjebedste række). I teorien kan Næstved stadig nå at ende udenfor top 6, men så skal »de grønne« nærmest også tabe alle de fire sidste kampe, mens de underliggende hold skal vinde alle deres.

Der har som sådan intet været at udsætte på Pedro Hipolitos person i hans næsten ét-årige periode som cheftræner i Næstved Boldklub.

Den 42-årige portugiser er en gennem-sympatisk træner, der har formået at samle truppen og skabe et godt miljø til både træning og i omklædningsrum i modsætning til nogle af hans forgængere.

Til gengæld har hans træner- og fodboldmæssige egenskaber ikke stået mål med klubbens ambitioner, og derfor skal Hipolito nu igen ud og se sig om efter en ny arbejdsgiver.

- Jeg er en »verdensmand« og er åben over for alle muligheder. Jeg kan godt lide forskellige oplevelser, men lige nu og her er det vigtigste at gøre arbejdet færdigt med Næstved, siger Pedro Hipolito.

Han kom til Næstved i august sidste år, hvor han blev hentet til af den tyske ejer Fabian Ernst og dennes kompagnon, Alexander Quaye.

- Jeg har været glad for at være i Næstved fra dag 1. Jeg vidste, at det ville blive svært. Miljøet i klubben var forfærdeligt og sæsonen før havde været rigtig dårligt. Jeg havde kun tre uger til sæsonstart, så det var en stor udfordring for mig, fortæller portugiseren, som hurtigt overbeviste alle i klubben om, at der var kommet en »rar« fyr.

- Vi skabte et godt miljø og et godt hold på tre uger. Spillerne var fantastiske og de var »commited« til opgaven. Alle forventede godt nok en hurtig oprykning, men der var vi langt fra. Jeg fik en to-årig kontrakt, men at det slutter nu, er okay. Det er godt for os begge, alt er okay. Men jeg har været glad for alle i og omkring klubben og byen, pointerer Næstved-træneren.

Han er helt indforstået med, at Peter Nielsen og co. vil en anden vej.

- De sidste to år har været svære for klubben, som står med nogle udfordringer både økonomisk og sportsligt. Blandt andet at den går til deltidsfodbold, hvilket betyder, at der skal reduceres i nogle omkostninger. De vil en anden vej, og jeg forstår det. Mit liv er fodbold og har været det i 30 år, så jeg ved, hvordan den verden fungerer, siger Hipolito, der stoppede sin aktive karriere i 2007 efter en knæskade.

Den ærekære træner vil vinde de sidste fire kampe med Næstved.

- Vi har fire kampe, hvor vi vil kæmpe for at vinde. Vi vil være professionelle i de kampe og igen gøre brug af de unge spillere. HIK har gjort det godt og har en lille chance for at nå Nykøbing. Det bliver måske deres sidste chance mod os, så de vil kæmpe for det. Men vi vil gøre vores og vise vores kvaliteter, understreger han.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?