11. juli 2020
Den 22-årige brasilianske angriber Rafaelson Bezerra Fernandes blev hentet til Næstved allerede i foråret. Han er en del af en Næstved-trup, der nærmer sig toppen af 1. division, hvad angår lønudgifter. Her er han i aktion mod Viborg, som ifølge avisens oplysninger er lønmæssigt helt i top. Foto: Jens Wollesen
Den 22-årige brasilianske angriber Rafaelson Bezerra Fernandes blev hentet til Næstved allerede i foråret. Han er en del af en Næstved-trup, der nærmer sig toppen af 1. division, hvad angår lønudgifter. Her er han i aktion mod Viborg, som ifølge avisens oplysninger er lønmæssigt helt i top. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye ejere med små røde tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye ejere med små røde tal
Sport Sjællandske - 11. oktober 2019 kl. 06:40
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I præcis ni måneder har Fabian Ernst og Alexander Quaye nu været ejere af Næstved Boldklub, og på mange måder har det været en hård fødsel.

Foråret blev primært brugt på at sondere terrænet og vurdere klubbens tilstand, men også tilføre forskellige kræfter i truppen og administrationen, mens cheftræner Michael Hemmingsen og hans mandskab kæmpede med i toppen af 1. division for tilsidst at ende med en skuffende fjerdeplads.

Reelt var det sydsjællændernes bedste placering i mange år, men paradoksalt nok skuffende fordi de havde playoff-kampene til superligaen i deres hule hånd inden sidste spillerunde.

Ved sæsonafslutningen startede så den gennemgribende storvask med blandt andet fyring af Hemmingsen og direktør Jacob »Gaxe« Gregersen samt et hav af spillere.

Der har været sagt og skrevet meget om, at de nye ejere ville komme med så og så mange millioner euro, men det er ikke voldsomme tal, der fremgår af klubejernes første regnskab, som lige har set dagens lys.

Regnskabet, der løber fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019, viser et underskud på 155.452 kroner, og det er absolut godkendt, ifølge boldklubbens direktør Peter Nielsen.

- Det er et »positivt« minus og indenfor rimelighedens grænser i forhold til alt det, der er sket, og alle de ting vi har rykket på, siger Nielsen.

De forrige ejere, Peter Birk Pedersen og Jesper Frisenholm med flere, sluttede deres sidste hele regnskabsår 30. juni 2018 og en oprykning fra 2. division med et hyggeligt, lille overskud på 1.000 kroner. De er også en del af det nye regnskab, da de stadig var ejere i efteråret 2018.

Da de nye ejere kom til, steg lønningerne til gengæld gevaldigt. Af regnskabet fremgår, at personaleomkostningerne er steget cirka tre millioner kroner - fra cirka 3,8 millioner til 6,9 millioner for hele året, men det er utvivlsomt fra januar og frem, at der er brugt mange penge.

- De nye ejere vidste godt, at der skulle bruges nogle penge i foråret, da der skulle hentes en del nye spillere. Samtidig er kamp- og sponsorindtægterne steget, og det er jo positivt. Indtægter fra tv, både fra vores viste kampe og placeringspenge, var næsten tre millioner kroner større end sidste sæson, og sponsorerne lagde omkring 700.000 kroner mere, forklarer Peter Nielsen, der kan konstatere, at den samlede bruttofortjeneste er steget fra små 4,3 millioner kroner til næsten syv millioner kroner.

De forrige ejere var kendt for at sætte tæring efter næring, men de skød også egne penge i klubben, når det var nødvendigt.

Det samme gør de nye ejere - og formentlig også i noget større mængder. Det fremgår dog ikke af regnskabet, hvor meget Fabian og Quaye hver især har skudt i indtil videre.

- Udgifterne er jo noget større, når vi gerne vil bevæge os i den retning og det tempo, vi gerne vil med blandt andet fuldtids-fodbold. Ejerne er villige til at betale og de er med på, at de nok skal »spytte i«, for byen (sponsorer osv., red.) kan ikke klare det alene, men vi snakker ikke 10 millioner kroner. Det er heller ikke hensigten, at de smider tre-fem millioner kroner hvert år, kun hvis der er brug for det, pointerer Peter Nielsen, der medgiver, at den øjeblikkelige placering som næstsidst i 1. division ikke er rar læsning.

- Selvfølgelig vil vi ikke rykke ned, og vi vil også se, om vi kan gøre noget i vinterpausen. Men skulle vi rykke ned, stopper det ikke processen. Så tager vi det med og det er ejerne med på, konstaterer Næstved-direktøren.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?