20. september 2021
Slagelse-cheftræner, Zouher Abdullatif, er begejstret for Jake Kerins mentalitet og indstilling. Foto: Anders Ole Olsen
Slagelse-cheftræner, Zouher Abdullatif, er begejstret for Jake Kerins mentalitet og indstilling. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny irsk Slagelse-spiller blev »kastet for løverne«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny irsk Slagelse-spiller blev »kastet for løverne«
Opdateret 08. september 2021 kl. 22:38
Sport Sjællandske - 08. september 2021 kl. 22:29
Af Andreas Lissau

Det er gået en smule under radaren, at den 23-årige irske højre back, Jake Kerins, i sommerpausen skiftede til Slagelse B&I, hvor han dog også indtil i lørdags har set skadet til fra tilskuerrækkerne. I weekendens opgør mod VSK Aarhus blev det så til en irsk plads startelleveren og 65-debutminutter.

Der var nok et par af de 303 fremmødte Slagelse B&I-sympatisører, der kiggede en ekstra gang efter vestsjællændernes nummer 20 i lørdagens startopstilling, da det blev til 1-1 i opgøret mod VSK Aarhus.

Ja, selv stadionspeakeren på Harboe Arena måtte efter fem minutters spil korrigere sig selv, da han opdagede, at det ikke var Nikodem Kowalski men i stedet en debutant, som havde sneget sig ind på højre back-positionen i cheftræner Zouher Abdullatifs startellever.

Til stadionspeakerens forsvar, så var det dog også først under opvarmningen op til kampen, at Nikodem Kowalski måtte udgå med en skade, hvorfor det nye ansigt, Jake Kerins, afløste Kowalski og blev »kastet for løverne«.

Jake Kerins kom - lidt under radaren - til klubben i sommerpausen, hvor en skade dog før lørdagens kamp har holdt ham på sidelinjen.

- Han spurgte, om han måtte træne med i sommers, og der har han gjort det fint før og efter hans skade. Han er dog ikke på kontrakt, men hans spillertilladelse er hos os. Der er helt sikkert nogle gode ting i ham, en fed mentalitet og en klasse indstilling, og det er helt klart noget, vi kan bruge - også i vores træningsmiljø. Og så skal præstationerne nok også blive bedre, når han vænner sig lidt mere til det, og får bygget på relationerne, lyder det fra Zouher Abdullatif.

I lørdagens kamp blev det til 65-debutminutter for Kerins, inden han blev erstattet af Nikolaj Østergaard.

Efter lidt startvanskeligheder fik han spillet sig fint ind i kampen, vurderer cheftræneren.

- Han var egentlig ikke tiltænkt så meget spilletid, som han nu allerede fik i weekenden. Men i og med Nikodem Kowalski ikke kunne spille, så fik han chancen. Jo længere kampen skred frem desto bedre blev det i forhold til hans positionering, hvor han var noget usikker i starten, siger Abdullatif og fortsætter:

- Planen var egentlig også, at han skulle spille noget kamp på Sjællandsserieholdet, inden han kom med på divisionsholdet, men det har ikke kunne lade sig gøre. Så han blev kastet for løverne. Og jeg synes han voksede med det efter en lidt »shaky« start, siger Zouher Abdullatif.

Den 23-årige irer har en fortid i engelske Norwich' ungdomsrækker, og kom til Danmark sidste år for at prøve »fodboldlykken«.

Efter prøvetræning i blandt andet FC Roskilde endte Kerins i Husum BK, som i sidste sæson gjorde sig i Danmarksserien.

Højrebackens ambitionsniveau fik ham dog i sommerpausen til at drage til Slagelse, hvor han altså lørdag fik sine første 65 minutter i landets fjerde bedste fodboldrække.

Jake Kerins og Slagelse B&I's næste opgave i 3. division venter på søndag, når de gæster Roskilde KFUM.

Synes du, at kommunen er der for dig?