7. august 2020
Jordan Darlington har en massiv udstråling, som VK Vestsjælland vil få glæde af til både kamp og træning. Pressefoto
Jordan Darlington har en massiv udstråling, som VK Vestsjælland vil få glæde af til både kamp og træning. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny Darling...ton til VKV

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Darling...ton til VKV
Sport Sjællandske - 29. juli 2020 kl. 14:26
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han kan både flyve højt som en anden Michael Jordan og han har potentialet til at blive en ny darling hos publium i Korsør-hallen.

Jo, VK Vestsjælland har sikret sig en spændende volleyspiller i den 27-årige Jordan Darlington, der kommer til fra Ishøj.

Som klubben selv skriver i en pressemeddelelse:

- I kan virkelig glæde jer til at møde den 1,96 meter høje canadiske/jamaicanske Jordan Darlington, som skal varetage positionen som center. Når han springer maksimalt, når han helt op i 3,56 meter, hvilket er fire centimeter højere end Oskar Madsen er målt til for at sætte det i perspektiv. Han kommer i den grad til at henrykke publikum i Korsørhallen, da han kommer op i nogle luftlag, som sjældent er set, lyder det.

Den stærke centerspiller gav VK Vestsjælland store problemer i sidste sæson, så cheftræner Rolf Meegdes glæder sig til at få Darlington over på sin side af nettet.

- At få Darlington til klubben ser jeg som en kæmpe opgradering. Han er en spiller, vi allerede kender, hvor han flere gange sidste år viste sin enorme angrebsstyrke. Hans volleyballkunnen gør også, at vores træningsmiljø bliver så meget bedre, og vi får skarp konkurrence på centerpladsen, siger Meegdes.

Træneren havde ellers allerede truppen på plads i maj, men da de to unge talenter, Joachim Hesselholt og Ashley Hakizimfura valgte at skifte til Marienlyst, havde vestsjællænderne brug for tilgang.

- Da jeg i maj var rundt og spørge alle spillere, om de indgik i de nye planer, sagde både Joachim og Ashley ja. Men de kom så med en anden melding senere, og det er der jo ikke noget at gøre ved, når vi ikke har kontrakter med dem. Jeg er glad for at klubben og Ligabestyrelsen har handlet så hurtigt, hvilket viser, at vi som hold har Danmarks bedst organiserede klub i ryggen. Det giver en tryghed, der betyder, at vi kan fokusere 100 procent på volley, når klubben kan udrette mirakler på så kort tid, siger Meegdes.

Om kort tid præsenterer VK Vestsjælland den anden professionelle spiller og så kan forberedelserne til den nye sæson således for alvor gå i gang.

Jordan Darlington er lige nu i Canada og slutter sig formentlig til truppen i midten af august, når der bliver muligt at få ham til Danmark.

Klubbens anden canadier, Samuel Kloke, har spillet sammen med Darlington i den canadiske sommerliga. Kloke roser landsmandens personlighed og betegner ham som en fantastisk holdkammerat i klubbens pressemeddelelse.

- Det er derfor med ro i maven, at klubben har indgået aftalte med Jordan, da det både på det personlige og spillemæssige plan bliver en kæmpe gevinst for holdet. Som altid når klubben henter udenlandske spillere, er der fokus på, at de skal blive en del af hele klubben. Jordan kommer således også til at fungere som træner i klubben, så han på bedst mulig vis kan blive integreret, skriver VKV.

Den jamaicanske canadier har selv store forventninger til skiftet.

- Jeg er taknemmelig for muligheden for at blive en del af denne klub. Jeg har hørt meget om, hvordan holdet giver tilbage til samfundet med henblik på at udvikle volleyballsporten. Jeg ser frem til at bidrage til holdet i år og jeg håber, at mit bidrag vil hjælpe holdet til at nå dets mål, kommer det fra Jordan Darlington.

VK Vestsjællands talentchef Kim Buchwald:

- Vores mission er at udvikle vores egne, lokale spillere, hvilket kræver et stærkt træningsmiljø. Ved at hente de to udenlandske spillere har vi i den grad hævet niveauet, hvilket vores mange egne, unge spillere kommer til at nyde rigtig godt af. Der er ingen tvivl om, at Jordan kommer til at løfte det spillemæssige niveau i kampene, men det væsentligste er, at han kan lære fra sig til resten af truppen i de fem ugentlige træninger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?