4. april 2020
Mathias Kisum (t.v.) har især vist gode takter i træningskampene, mens nytilkomne Andreas Heimer (th) også ser ud til at kunne blive en forstærkning for sydsjællænderne. Kisum har primært spillet på den plads, Kristoffer Munksgaard havde, men her har Næstved nu også fået tyske Lucas Surek, så der er kamp om det. Foto: Kenn Thomsen
Mathias Kisum (t.v.) har især vist gode takter i træningskampene, mens nytilkomne Andreas Heimer (th) også ser ud til at kunne blive en forstærkning for sydsjællænderne. Kisum har primært spillet på den plads, Kristoffer Munksgaard havde, men her har Næstved nu også fået tyske Lucas Surek, så der er kamp om det. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstveds trup er endelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstveds trup er endelig
Opdateret 15. februar 2020 kl. 11:37
Sport Sjællandske - 13. februar 2020 kl. 14:41
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kun godt to uger til forårspremieren i 1. division, hvor Næstved Boldklub skal en tur til Kolding IF og forsøge at få revanche for nederlaget på 0-2 i sæsonens første hjemmekamp i august.

Efter en turbulent vinterpause med tilgang af blandt andre et nyt trænerteam, nye kontraktspillere og en pæn portion prøvespillere ud og ind er det sydsjællandske mandskab nu nået til vejs ende, hvad trupsammensætningen angår.

- Der er den trup, der skal være. Så skal det da kun være, hvis der dukker noget ekstraordinært spændende op, og så har vi pengene til det. Hvis der er én spiller »derude«, der mener, han kan hjælpe os, og vi kan bruge ham, vil vi overveje det, men vi går ikke ud selv og opsøger flere, siger Næstveds sportschef, Peter Dinesen.

Christiansen måske klar

Dog ser det ud til, at truppen »forstærkes« her de sidste 14 dage op til Kolding-kampen. Forsvarskrumtap Jesper Christiansen er godt på vej tilbage fra sin skade, der har holdt ham ude hele vinteren.

- Han er formentlig med i nogle minutter, når vi spiller intern træningskamp i weekenden. Og så er han forhåbentlig snart klar igen, siger Peter Dinesen, der håber til det yderste, at »Joc« er klar til at træde ind i midterforsvaret.

Det ser nemlig ud til, at der går et par uger yderligere, før den nye tyske midterforsvarer Hendrik Starostzik er ovre sin ankelskade.

- Der har også været flere andre småskader men mest »slagskader«, så det gælder om at dosere træningen rigtigt til dem, siger Dinesen, der ellers primært har set unge Magnus Jørgensen, Christian Enemark og Joel Felix overtage pladserne i den centrale forsvar.

Længere fremme på banen er der blevet mere kamp om pladserne. Med fem helt nye kontraktspillere i truppen, er der pludselig mange, der skal kæmpe om cheftræner Maximilian Dentz' gunst.

Til- og afgange i vinterpausen
  • Nye i Næstved:
  • Andreas Heimer (Thisted), Oliver Haurits (Silkeborg), Lucas Surek (Rot Weiss Erfurt), Alexander Schmitt (Rot Weiss Erfurt), Dennis Blaser (Halberstadt), Christoffer Bergmann (egne rækker), Milenko Malovic (klubløs),
  • Farvel til Næstved:
  • Kristoffer Munksgaard (Fremad Amager), Mohamed Aidara (?), Rafaelson (Nam Dinh, Vietnam), Daniel Thøgersen (Kolding IF), Andreas Moos (Hvidovre)

De to nye danske spillere, Oliver Haurits og Andreas Heimer har gjort det godt, men de tre nye tyskere, angriber Dennis Blaser, midtbanespiller Alexander Schmitt og kantspiller Lucas Surek, ser dog ud til at have en lille fordel i hierakiet, da det er spillere, Dentz selv har peget på.

Gangsted som transitionstræner

- Maximilian har fået opfyldt sine ønsker. Han er fortrøstningsfuld og glad, og så håber vi, at det lykkes, lyder det fra Peter Dinesen, der også kan konstatere, at målmand Jacob Pryts ser godt ud i sine bestræbelser på at komme tilbage efter en slem knæskade.

Udenfor kridtstregerne er der en enkel ændring i træner-teamet, da assistenttræner Kenneth Gangsted efter eget ønske nu udelukkende skal være »transitionstræner« og være ham, der blandt andet fokuserer på de unge spillere, der går fra ungdom til senior.