20. januar 2020
Næstved måtte nøjes med 1-1 hjemme mod FC Fredericia, hvilket kan lyde fint nok, men fordi man var en mand i overtal i over en time, var der en del skuffelse at spore efter kampen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Næstved måtte nøjes med 1-1 hjemme mod FC Fredericia, hvilket kan lyde fint nok, men fordi man var en mand i overtal i over en time, var der en del skuffelse at spore efter kampen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstveds tanker var hos Luis Fernando

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstveds tanker var hos Luis Fernando
Opdateret 04. november 2019 kl. 19:02
Sport Sjællandske - 04. november 2019 kl. 12:00
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historien bag søndagens opgør mellem Næstved og FC Fredericia er mest af alt historien om en tragisk hændelse, der har rystet alle på og omkring Næstveds 1. divisionshold.

Midtbane-dynamoen Luis Fernando var nemlig fraværende til søndagens kamp, hvilket var den direkte årsag til, at Næstved-spillerne bar sørgebind. Ligesom der inden kampens første fløjt blev holdt et minuts stilhed. Alt sammen fordi Luis Fernandos kone lørdag fødte en søn, der var død ved fødslen.

Næstved valgte at være meget åben omkring hele situationen, og spillerne var da også tydeligt påvirket af tragedien, som ikke kan undgå at gøre ondt på alle i og omkring klubben.

- Det er så frygteligt. Vi har jo alle set, hvor meget de har glædet sig til at blive forældre. Der er flere i spillertruppen, der selv har små børn, og derfor kan vi om nogen sætte os ind i den her forfærdelige situation. Det her var et af de tilfælde, hvor man bliver mindet om, hvor ligegyldig fodbold også kan være, siger Mark Kongstedt, mens han tydeligt påvirket prøver at holde stemmen kørende.

I det hele taget handlede meget af søndagens eftersnak om, hvor meget tragedien har påvirket en samlet Næstved-lejr.

Næstveds assistenttræner roser den måde, som Næstved-truppen håndterede den forfærdelige nyhed om Luis Fernandos søn, der var dødfødt.

- Da Luis blev hentet under lørdagens træning, troede vi jo alle, at det var lykkelige omstændigheder. Senere fik vi via Mateus nyheden om, at det så var det stik modsatte. Det efterlod folk i chok, men spillerne skal have den kæmpe ros, at de gik ud og stod sammen for Luis Fernando og hans familie i dagens kamp, siger Kenneth Gangsted.