14. maj 2021
I sin første kamp mod B 75 vandt Hampus Söderlund 15 point i træk mod Kamil Maciej Dziadek, men senere havnede Næstveds stærke svensker i en vild gyser mod Eric Marc Glod. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

I sin første kamp mod B 75 vandt Hampus Söderlund 15 point i træk mod Kamil Maciej Dziadek, men senere havnede Næstveds stærke svensker i en vild gyser mod Eric Marc Glod. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved vandt storsejr i regulær gyser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved vandt storsejr i regulær gyser
Sport Sjællandske - 16. april 2021 kl. 04:07
Af Claus Rasmussen

Klokken 20.35 torsdag aften havde Næstved Bordtennis svenske førstemand Hampus Söderlund matchbold.

Ikke kun til at vinde sin single mod Eric Marc Glod med 3-0 i sæt, men også til at sikre Næstved en sikker sejr på 5-1 i den første DM-semifinale mod B 75.

Söderlund missede matchbolden ved 11-10, og han missede også ved 12-11. Igen ved 15-14. Og ved 16-15. Og 18-17.

Til sidst vandt Eric Marc Glod tredje sæt 21-19 på sin sjette sætbold, og B 75-spilleren tog også fjerde med 11-7.

I mellemtiden tabte værternes Radim Bako på nabobordet til Peter Svenningsen, og pludselig var storsejren i fare.

Hampus Söderlund lod til at have mistet grebet om sin kamp, og klokken 21 var han pludselig nede med fire matchbolde. 6-10 stod der - og inde ved siden af havde holdkammeraten Magnus Månsson tabt første sæt i det rent svenske opgør mod Johan Barius.

Dermed handlede Söderlunds kamp ikke længere om størrelsen på Næstveds sejr, men om værterne overhovedet kunne gå fra bordene som vindere.

Söderlund overlevede den første matchbold. Den anden. Den tredje og den fjerde. Blot for så at begå en let fejl og give Eric Marc Glod en femte chance.

Lykkens svenske gudinde stod dog klar med en frelsende netruller til 11-11, og kort efter bragte Hampus Söderlund sig foran 12-11 og skaffede sig matchbold nummer seks - med næsten en halv times forsinkelse.

Denne gang lykkedes det endelig svenskeren at lukke kampen med en forhåndsvinder, og så kunne sydsjællændernes sportschef Nicolai Nordahl ånde lettet op.

På grund af rækkefølgen på kampene blev B 75' sejr i den syvende kamp annulleret, og føringen i den ottende kom heller ikke til at tælle.

- Det ene øjeblik sidder man og hygger sig over, at Hampus spiller så godt. Så går han helt i baglås - og så hentet han pludselig 6-10 i femte sæt og vinder alligevel, siger Nicolai Nordahl.

- Det er lidt overvældende. Det er den mest vanvittige holdkamp i denne sæson - og samtidig den vigtigste.

Returkampen i semifinalesejren spilles i Hirtshals 4. maj, og hvis B 75 vinder det opgør, skal den tredje og afgørende kamp spilles samme sted dagen efter.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?