22. juni 2021
Næstved har haft stor succes på banen i denne sæson. Her ses Tobias Christensen drive gæk med et par AGF-spillere i pokalsejren tidligere på efteråret. Alt tyder på, at Næstved nu kan se frem til at få nye ejere. Ejere, der meget gerne ser de grønne havne i superligaen på sigt. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Næstved har haft stor succes på banen i denne sæson. Her ses Tobias Christensen drive gæk med et par AGF-spillere i pokalsejren tidligere på efteråret. Alt tyder på, at Næstved nu kan se frem til at få nye ejere. Ejere, der meget gerne ser de grønne havne i superligaen på sigt. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved i superligaen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Næstved i superligaen?
Sport Sjællandske - 18. december 2018 kl. 22:23
Af Simon Ydesen

Ifølge Sjællandskes oplysninger er Næstved Boldklub meget tæt på at blive solgt til en udenlandsk investorgruppe, der dog føres an af den tidligere sportschef i FC Vestsjælland Jacob "Gaxe" Gregersen.

Bedst som man troede, at julefreden havde sænket sig over Næstved Boldklub, kan man godt tro om igen.

Meget tyder nemlig på, at klubejer Peter Birk er ved at sælge klubben til en investorgruppe, der har store planer med Næstved Boldklub.

Sjællandske har været i kontakt med flere kilder i fodboldmiljøet, der uafhængigt af hinanden bekræfter, at Næstved er tæt på at blive opkøbt af en investorgruppe med den tidligere tyske landsholdsspiller Fabian Ernst i spidsen.

Det er en lille gruppe mennesker, der angiveligt skulle være meget tæt på at opkøbe Næstved Boldklub, og det skulle blandt andet være den tidligere tyske landsholdsspiller Fabian Ernst, der er tovholder i den gruppe. Han vil derfor blive en af de nye ejere af Næstved Boldklub, som ifølge Sjællandskes oplysninger megetvel kan få Jacob "Gaxe" Gregersen som ny daglig frontfigur.

Den tidligere sportschef i FC Vestsjælland og Sønderjyske har ikke været ret aktiv i fodboldmiljøet siden FC Vestsjællands konkurs for tre år siden, men nu skulle han være på vej mod et comeback.

"Gaxe" har allerede været på besøg i Næstved tidligere i december, og han kender klubben særdeles godt, da det er hans gode ven Michael Hemmingsen, der som bekendt er træner i klubben.

Hvis alt går som forventet, skulle salget være på plads inden jul. Det er tids nok til, at den nye ejerkreds kan nå at handle i januars transfervindue, hvor der ifølge Sjællandskes oplysninger er planer om at forstærke Næstved-truppen i en grad, så man kan kæmpe med om top tre-placeringerne i 1. division og dermed sikre sig en mulighed for at rykke op i superligaen.

Flere af de kilder, som Sjællandske har været i kontakt med, fortæller uafhængigt af hinanden, at Næstved i tilfælde af, at salget effektueres vil hente en håndfuld spillere, der alle skal hentes fra en hylde, der ligger markant over den, som Jesper Frisenholm har hentet fra i de foregående transfervinduer.

Spillere med en markedsværdi i omegnen af 150.000 euro skulle angiveligt være det niveau, som man kommer til at gå efter. Det lyder måske ikke af så meget, men for en klub som Næstved, hvor 100.000 kroner har været mange penge, så er det et markant hop op i fodboldfødekæden.

Det skulle ikke være tanken, at man vil gå i fodsporerne på Fremad Amager og Vejle, som har hentet en hel hær af udenlandske spillere i forbindelse med ankomsten af nye udenlandske ejere. Det skulle i stedet være fire-fem spillere, som straks skal kunne forstærke Næstveds hold, så man kan kæmpe med om topplaceringerne i foråret.

I øjeblikket er der flere andre 1. divisionsklubber, der også er genstand for rygter om salg og ejerskifte. Når Næstved med sin forholdsvis lille økonomi er blevet interessant for udenlandske opkøbere, skyldes det, at klubben i flere år har kørt en sund økonomisk model, som gør det attraktivt at investere i klubben.

Planen om en overtagelse indebærer flere aspekter end blot det rent sportslige. Der er også et spørgsmål om stadionfaciliteterne. Sjællandske bragte i sidste uge en historie om, at Næstved Kommune ikke har til sinds at investere flere penge i det kommunalt ejede stadion.

Med en ny ejergruppes indtog kan det samtidig også komme på tale med et helt nyt stadion.

En del af rygterne omkring et ejerskifte er nemlig også forbundet med en historie om, at ejerskiftet er forgrenet til en engelsk investorgruppe, der gør sig inden for bolig og anlægsinvesteringer. Her kommer spekulationer om et nyt stadion derfor ind i billedet. Den del af historien er dog ikke helt så "offentligt kendt" i det danske fodboldmiljø, hvor flere mellemmænd, som Sjællandske har været i kontakt med, ivrigt bekræfter historien om et forestående ejerskifte og en derpå følgende sportslig satsning i Næstved.

Sjællandske følger naturligvis sagens udvikling løbende.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?