27. juli 2021
Næstved Bordtennis er finaleklar efter to gange 5-1 over B75, Hirtshals. Fra venstre Radim Bako, Nicolai Nordahl, Tomas Koldas, Jeppe Spottog, Anton Jensen, Magnus Månsson, Nikita Iarushin og Hampus Söderlund. Privatfoto
Næstved Bordtennis er finaleklar efter to gange 5-1 over B75, Hirtshals. Fra venstre Radim Bako, Nicolai Nordahl, Tomas Koldas, Jeppe Spottog, Anton Jensen, Magnus Månsson, Nikita Iarushin og Hampus Söderlund. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved er i DM-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved er i DM-finalen
Sport Sjællandske - 04. maj 2021 kl. 21:53
Af John Ringstrøm

Trods forholdsvis sikker sejr på 5-1 i den første semifinale mellem Næstved og B75 fra Hirtshals var det noget af en gyser med mange helt tætte kampe, da de to hold mødtes i Toksværd midt i april.

Tirsdag aften var der returopgør i Hirtshals Idrætscenter og her vandt sydsjællænderne med samme cifre og sikrede sig dermed billet til DM-finalen for tredje gang i klubbens historie.

Holdkampen var dog langt fra så gyseragtig som i det første opgør. Dertil var Næstveds spillere for gode og især den unge tjekke Tomas Koldas viste stor styrke.

Inden aftenens holdmatch i det nordvestjyske havde han aldrig tabt til nogle af B75's spillere med undtagelse af Eric Marc Glod fra Luxembourg. Men også den skalp tog Koldas med 3-2 efter 11-5 i femte sæt og banede dermed vejen til den overbevisende Næstved-sejr.

- Så giver det mening alt det, vi arbejder med derhjemme. Vi havde haft så meget fokus på at skulle slå Glod, som lige har spillet en god OL-kvalifikation, og så gjorde Tomas det. Fantastisk, og så skulle det gå meget galt, hvis ikke vi skulle vinde samlet, lyder det fra Næstveds ene sportschef Nicolai Nordahl.

Næstveds svenske veteran Magnus Månsson lagde ud med at vinde 3-0 i andet parkryds over Kamil Dziadek, og herefter kom Koldas-sejren over Glod.

Svenske Hampus Söderlund besejrede værternes Johan Barius og bragte Næstved foran 3-0, inden Radim Bako ligesom i første opgør tabte til Peter Svenningsen.

Bako, der er Næstveds andet tjekkiske islæt, stod dermed for sydsjællændernes eneste nederlag, men det gjorde mindre, da både Koldas og Söderlund efterfølgende slog henholdsvis Barius og Glod begge med 3-1 hver.

- Alt det, vi havde håbet, var det, der skete. Jeg føler, at det virkelig gjorde noget at have både Bo (Spottog, red.) og reserverne Anton og Nikita med herop, for vi fik lagt tryk på dem og havde mere support, end de selv havde, konstaterer en glad Nordahl.

Jublen kunne bryde ud med de fem sejre, mens en tredje og afgørende semifinale, der skulle være spillet onsdag aften samme sted, blev unødvendig.

- Vi tager på hotel og overnatter. Vi skal lige fejre det med noget pizza og øl, inden vi tager hjem onsdag, siger Nicolai Nordahl.

Bronzen må Hirtshals-holdet tage sig af sammen med Virum, mens Næstved og Roskilde mødes i DM-finalen for tredje gang. Den første finale skal spilles 11. maj i Næstved, mens den anden spilles i Roskilde 13. maj. Dagen efter, altså 14. maj, spilles en eventuel tredje og afgørende finale ligeledes i Roskilde.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?